Niğde'de Sarıkız Örümceği Paniği İl Sağlık Müdürlüğü'nü Harekete Geçirdi

Niğde’nin Fertek köyünde sıcak havanın da etkisi ile sarıkız örümceği ortaya çıktı. Örümcekler yüzünden vatandaşlar cam, kapı açamıyor, balkona çıkamıyor.

SAĞLIK - 2017-08-09 18:43:55

Niğde’nin Fertek köyünde sıcak havanın da etkisi ile sarıkız örümceği ortaya çıktı. Örümcekler yüzünden vatandaşlar cam, kapı açamıyor, balkona çıkamıyor. 

Niğde Fertek köyünde yer alan Basın Evleri Sitesinde Sarıkız örümceği nedeniyle vatandaşlar kabus dolu günler yaşıyor. Sıcak havaların da etkisi ile ortaya çıkan örümceklerden biri, mahalle sakinlerinden Seyhan Büyüktopal’ı yüzünden ısırdı. Bu olay nedeniyle mahalleliler büyük korku ve panik yaşamaya başladı. Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen mahalle sakinleri sıcak yaz günlerinde korkudan balkona bile çıkamıyor. 

ÖRÜMCEK YÜZÜNÜ ISIRDI
Seyhan Büyüktopal, evde oturduğu sırada bacağının üzerinde bir hareket hissettiğini belirterek, eli ile bacağını savurduğunu ve geçtiğini sandığını, daha sonra boynuna geldiğini söyledi. Refleks olarak eli ile örümceği tuttuğunu ve şoka girdiğini, daha sonra ailesi tarafından hastaneye kaldırıldığında yüzünden örümcek tarafından ısırıldığını fark ettiğini söyledi. Korkudan geceleri uyku uyuyamadığını söyleyen Büyüktopal, saçları boynuna düştüğünde bile korktuğunu ve paniğe kapıldığını söyledi. 

BALKONA BİLE ÇIKAMIYORLAR
Sarıkız örümceklerinin Mayıs ayının başından beri kabusları olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Kevser Deniz, havaların aşırı sıcak olmasına rağmen korkudan balkona çıkamadıklarını, cam ve kapılarını açamadıklarını söyledi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ
Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Sarıkız Örümceği hakkında verdiği bilgide, böceğin ısırması durumunda ilk müdahalenin amonyakla yapılması gerektiğini söyledi. Örümceğin, başka bir kişi tarafından müdahale edilmedikçe saldırganlaşmadığını söyleyen Yücel, mahallede ilaçlama yapılacağını da dile getirdi. 

 

Günün Diğer Haberleri