Hindistan'da Fil Dehşeti, 14 Kişiyi Ezerek Öldürdü

Hindistan'ın Jharkhand ve Bihar eyaletlerinde dehşet yaşandı. Kontrolden çıkan bir fil, 14 kişiyi öldürdü.

DÜNYA - 2017-08-09 19:13:45

Hindistan'ın Jharkhand ve Bihar eyaletlerinde dehşet yaşandı. Kontrolden çıkan bir fil, 14 kişiyi öldürdü. 

Hindustan Times gazetesinde yer alan bir haber herkesi şoke etti. Bihar’da 4 kişinin fil yüzünden hayatını kaybettiğinin belirtildiği haberde, aynı filin daha nisan ayında Jharkhand'da da az sayıda üyesi kalan Pahariya kabilesinden 10 kişiyi öldürdüğü belirtildi. 

ORMANDAN GEÇENLERİ ÖLDÜRÜYOR
Ormanda bulunan filin son kurbanı pazar günü market alışverişi yaptıktan sonra kestirme diye orman yolunu tercih eden 25 yaşındaki Raju Pahariya adlı genç oldu. Son aylarda filler nedeniyle insanların öldüğünü belirten eşi Pahariya'nın eşi Mangli Paharin, filin yakalanması için orman biriminin somut bir adım atmadığını bütün köylülerin hem mal hem de can kaygısı taşıdığını söyledi. 

BUGÜN MÜDAHALE YAPILACAK
Konu hakkında bir açıklama yapan Orman koruma yetkilisi MK Singh, filin kontrol altına alınması için Andra Pradeş eyaletinin başkenti Haydarabad kentinden bir avcı ve Uttar Pradeş eyaletinden 5 terbiyecinin bugün Jharkhand'a geleceğini belirtti. Fili yakalamak için gelecek avcının 12 yaşında ulusal oyunlarda yaptığı atışla altın madalya kazanan 61 yaşındaki Nawab Shafath Ali Khan olduğu açıklandı. 

FİLİ KORUMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI
Singh, açıklamasında fili sakinleştirmek için çeşitli planlar yaptıklarını belirterek, yine de bu planların başarılı olmaması durumunda fili vurmak için yetkililerden izin isteyeceklerini, ancak önceliklerinin fili korumak olduğunu dile getirdi. 

 

Günün Diğer Haberleri