Kına Doğal ve Güçlü Bir Ağrı Kesiciymiş! Kınanın Hiç Bilmediğiniz Yararları

Kınanın hiç bilinmeyen özellikleri konusunda bilgi veren Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, kınanın güçlü ve doğal bir ağrı kesici olduğunu, birçok tıbbi sorunun tedavisinde kullanıldığını söyledi.

SAĞLIK - 2017-08-12 18:15:21

Kınanın hiç bilinmeyen özellikleri konusunda bilgi veren Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, kınanın güçlü ve doğal bir ağrı kesici olduğunu, birçok tıbbi sorunun tedavisinde kullanıldığını söyledi.

Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, kınanın daha önce hiç bilinmeyen bir özelliğinden bahsederek,  ‘’Kına başta ağrı olmak üzere birçok tıbbi sorunun tedavisinde kullanılıyor’’ ifadelerini kullandı. 

BİRÇOK TIBBİ SORUNUN TEDAVİSİNDE ETKİLİ
Bölükbaşı, kınanın verem ilerlemesini durdurduğunu, mantar çeşitlerine karşı etkili olduğunu, yara iyileştirici olduğunu, ateş düşürdüğünü, ağrı kesici özelliği olduğunu, iltihabı da önlediğini söyledi. Kınanın Mollusc, tyripanasoma, gibi hastalık etkenlerine karşı da önleyici olduğunu söyleyen Bölükbaşı, kınanın şeker hastalığı, kanser ve parazit gibi hastalıklara karşı da önleyici özelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Bölükbaşı, kınanın karaciğeri de koruduğunu bu nedenle sarılıkta da kullanıldığını dile getirdi. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DÜZENLER
Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, kınanın bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde de olumlu yönde etkileri olduğunu belirterek, hala bazı ülkelerde kına gargaralarının bademcik iltihabı, farenjit, diyare, dizanteri, ülser, barsak kurdu ve ateş tedavisinde kullanıldığını dile getirdi. 

 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR DA VAR
Bölükbaşı, kınanın çok yararlı olduğunu, ancak bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken durumlar da olduğunu belirterek nadir bir kan hastalığı olan favizmin (Bakla yenmesi ile şiddetli iç kanama gelişmesi) ülkemizde çok sık görüldüğünü, bu hastalığı bilmeden kına kullanılmasının iç kanamaya neden olabileceğini söyledi. 

 NORMAL AĞRI KESİCİLERE CEVAP VERMEYEN NÖROPATİK AĞRILARIN TEDAVİSİNDE ETKİLİ OLUYOR
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, normal ağrı kesicilere cevap vermeyen nöropatik ağrıda da kınanın etkili olduğunun doksanların sonlarına doğru bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirtti. 

 

Günün Diğer Haberleri