RTÜK'ten İzdivaç Hamlesi! Biri Dışında Evlilik Programları Yeni Sezonda Yok!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sürekli tartışma konusu olan evlilik programları için harekete geçti. Yeni sezon öncesinde Kanal D, Show TV, Fox TV, Star TV ile görüşen RTÜK’ün girişimleri sonucunda yeni sezonda evlilik programları kaldırıldı. Sadece ATV ile görüşülmedi ve yeni sezonda yayınlanan tek evlilik programı Esra Erol'un sunduğu program olabilir.

MEDYA - 2017-08-12 21:59:49

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sürekli  tartışma konusu olan evlilik programları için harekete geçti. Yeni sezon öncesinde Kanal D, Show TV, Fox TV, Star TV ile görüşen RTÜK’ün girişimleri sonucunda yeni sezonda evlilik programları kaldırıldı. Sadece ATV ile görüşülmedi ve yeni sezonda yayınlanan tek evlilik programı Esra Erol'un sunduğu program olabilir. 

Uzun süreden bu yana gündemi meşgul eden evlilik programlarının kaldırılması konusunda harekete geçen RTÜK, yeni sezon öncesinde kanallarla tek tek görüştü. Daha önce Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir düzenlemeye tabi tutulan programların çocukların televizyon izlediği saatlerde yayınlanamayacağına dair kural konulmuştu. Söz konusu programlara verilecek cezalarda da artışa gidilmişti. 

KANALLARLA GÖRÜŞÜLDÜ
RTÜK, televizyon kanalları ile evlilik programlarının kaldırılması konusunda görüşme yaptı. Önce, Perşembe günü Show TV ekibiyle görüşen RTÜK’e kanalın yanıtı Seda Sayan’ın bu dönem izdivaç programı yapmayacağını, sadece cezaevi mağdurlarıyla ilgili bir program yapacakları oldu. RTÜK Cuma günü ise Star TV ile görüştü. Star TV yönetimi de ‘Zuhal Topal’la İzdivaç’ programının yeni sezonda olmamasına karar verdi. 

SEDA AKGÜL’ÜN ÇİÇEĞİ BURNUNDA PROGRAMI TATİLE GİRDİ
FOX TV yönetimi ile de bir görüşme yapan RTÜK, Seda Akgül’ün sunduğu ‘Ne Seninle Ne De Sensiz’ programının da yayınlanmamasını istedi. Seda Akgül, Cuma günü yayınlanan son bölümün ardından programın kısa bir tatile girdiğini açıkladı. 

ESRA EROL YENİ SEZONDA OLACAK MI?
ATV’de yayınlanan ‘Esra Erol’da’ isimli programın yeni sezonda yayınlanıp yayınlanmayacağı herkes tarafından merak ediliyordu. RTÜK tarafından henüz ATV ile bir görüşme yapılmadı. Bu nedenle de yeni sezonda Esra Erol‘un programının akıbeti belli değil. 

 

Günün Diğer Haberleri