Son dakika! Irak ordusu Kuşatma Altına Alınan Telafer'i Bombalıyor!

Geçtiğimiz günlerde Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri tarafından kuşatma altına alınan Telafer bombalanıyor. Bugün bir son dakika açıklaması yapan Irak Ordusu, Telafer’e hava bombardımanının başlatıldığını belirtti. Irak Ordusu’nun hava harekatında İlk hedefin terör örgütü IŞİD'e ait mevziler olduğu ve gelecek günlerde de kara harekatının başlatılacağı belirtildi.

GÜNCEL - 2017-08-15 12:37:13

Geçtiğimiz günlerde Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri tarafından kuşatma altına alınan Telafer bombalanıyor. Bugün bir son dakika açıklaması yapan Irak Ordusu, Telafer’e hava bombardımanının başlatıldığını belirtti. Irak Ordusu’nun hava harekatında  İlk hedefin terör örgütü IŞİD'e ait mevziler olduğu ve gelecek günlerde de kara harekatının başlatılacağı belirtildi. 

Irak ordusu tarafından yapılan son dakika açıklamasında terör örgütü IŞİD'in elindeki Telafer'e bombardımanın başlatıldığı duyuruldu. Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise hava saldırısının hemen ardından Telafer’e yönelik kara harekatını da başlayacağı belirtildi. Telafer, Musul'un 80 kilometre batısında bulunuyor ve Musul’un IŞİD’den temizlenmesinin ardından yeni hedef olarak gösteriliyordu. 

KISA SÜRE ÖNCE KUŞATILMIŞTI
Daha önce konu hakkında bir açıklama yapan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya  Resul, "Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçleri, Musul'un batısındaki Telafer'i terör örgütü IŞİD'den geri alabilmek için kenti birçok yönden kuşatma altına aldı" ifadelerini kullanmıştı. Açıklamasında örgütün Suriye'den lojistik destek sağladığı hattın kesilmesinin ardından kuşatmanın başladığını belirten Resul, "Telafer ile Iyadi ve Muhallebiye kasabalarının da IŞİD'den geri alınması halinde, Musul vilayetinin tamamen kurtarıldığı söylenebilir" dedi. 

MUSUL’UN ALINMASININ ARDINDAN YENİ HEDEF TELAFER’Dİ
IŞİD’e karşı Musul’da yürütülen operasyonları 10 Temmuz tarihinde tamamlayan Irak Ordusu, Telafer'e yönelik bir kurtarma operasyonu düzenleyeceğini o dönem de açıklamıştı. Geçen hafta bir açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de operasyon için hazırlıkların tamamlandığını belirtmişti. 

 

Günün Diğer Haberleri