Sadece Alternatif Tıp Yöntemlerini Kullanmak, Kanserde Ölüm Riskini Arttırıyor

ABD'de yapılan araştırmada kanser teşhisi konulan hastaların tedavisinde sadece alternatif tıp yöntemlerinin kullanılmasının 5 sene içindeki ölüm riski 2 kattan fazla arttırdığı ortaya çıktı.

SAĞLIK - 2017-08-15 21:42:28

ABD'de yapılan araştırmada kanser teşhisi konulan hastaların tedavisinde sadece alternatif tıp yöntemlerinin kullanılmasının 5 sene içindeki ölüm riski 2 kattan fazla arttırdığı ortaya çıktı. 

ABD'de kanser hastaları üzerinde yapılan araştırmada, kanser teşhisi konulan hastaların tedavisinde sadece alternatif tıp yöntemlerinin kullanılmasının geleneksel tedavi yöntemlerinin kullanıldığı hastalara kıyasla 5 sene içindeki ölüm riskinin 2 kattan fazla arttığına dikkat çekildi. 

ÖLÜM RİSKİNİ ARTTIRIYOR
2004 ile 2013 yılları arasında ABD'deki Kanser veritabanı kayıtları değerlendiren Yale Üniversitesinden bilim insanları, bu yıllar arasında erken kanser teşhisi konulan 281 kişinin geleneksel tedavi yöntemlerini tercih etmediğini bunun yerine alternatif tıp yöntemlerini kullanmak istediklerini belirledi. Yine aynı veri tabanında 560 tane kanser hastasının ise onkoloji bölümünde tedavisinin yapıldığı belirlendi. Alternatif tıp olarak yalnızca özel beslenme ve enerji verildiğine inanılan bazı taşlar, bitkiler gibi yöntemler tercih eden hastaların geleneksel yöntemleri tercih eden hastalara göre ilk 5 yıl içerisinde ölüm risklerinin ortalama olarak 2,5 kat arttığı ortaya çıktı. 

MEME KANSERİNDE RİSK DAHA YÜKSEK
Meme kanseri teşhisi konularak alternatif tıp yöntemlerini kullanan hastalarda ise ölüm riski 5 yıl içerisinde 5,5 kat, kalın bağırsak kanseri hastalarında ölüm riski 4,5 kat, akciğer kanseri hastalarında ise ölüm riski 2 kat artıyor. Araştırma ekibinin öncüsü olan onkoloji uzmanı Skyler Johnson konu hakkında yaptığı açıklamada, alternatif tedavi yöntemlerini tercih edenlerin geleneksel yöntemleri tercih edenlere göre yaşamlarının çok daha kısa olduğuna ve bunun kanıtlandığına dikkat çekti. Hastalara önerilerde de bulunan uzmanlar, bu araştırma sonuçlarının dikkate alınmasını tavsiye etti. 

 

Günün Diğer Haberleri