Nesli Tükenme Tehlikesinde Olan Köpek Balıklarını Avlayıp, Yüzgeçlerinden Çorba Yapmak İçin Gemide İstiflemişler

Ekvator Cumhuriyeti'nin kontrolündeki Galapagos Adaları'nda bir gemide, yüzlerce nesli tükenme tehlikesi altında bulunan köpek balığı bulundu.

GÜNCEL - 2017-08-16 18:33:08

Ekvator Cumhuriyeti'nin kontrolündeki Galapagos Adaları'nda bir gemide, yüzlerce nesli tükenme tehlikesi altında bulunan köpek balığı bulundu. 

Ekvator Cumhuriyeti'nin kontrolündeki Galapagos Adaları'nda köpek balıklarının avladığından şüphelenilen bir gemide yapılan aramalarda 300 ton balık ele geçirildi. Yakalanan balıkların arasında nesli tükenmek üzere olanlar da olduğu öğrenildi. 

KORUMA ALTINDAYDI
Pazar günü Galapagos Adaları'nın deniz koruma alanı statüsünde olan karasularında bulunan Fu Yuan Yu Leng 999 adlı gemide köpek balıklarının avlandığından şüphelenilmesi üzerine yapılan aramada, 300 ton balık bulundu. Gemide yapılan incelemede balıkların çoğunluğunun köpek balığı olduğu ve koruma altında bulunan çekiç kafalı köpekbalığı gibi türler de olduğu belirlendi. Gemide 20 mürettebat olduğu ve suçlu bulunmaları durumunda 3 yıla kadar hapis cezası alacakları öğrenildi. 

UNESCO TARAFINDAN DÜNYA MİRASI İLAN EDİLDİ
Olayın meydana geldiği Galapagos Adaları UNESCO tarafından zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle dünya mirası ilan edilmiş bir bölge olarak biliniyor. Salı günü konu hakkında bir açıklama yapan Ekvator Çevre Bakanı Tarsicio Granizo, gözaltına alınan mürettebat hakkında tutuklama kararı verildiğini belirterek, "Bütün bu balıklar deniz koruma alanında yakalanmamış olabilir ama aralarında yavru, hatta bebek köpekbalıkları olması koruma alanında yakalanmış olabileceklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

YAKALANAN EN BÜYÜK GEMİ
Yine konu hakkında açıklama yapan Galapagos Ulusal Parkı Direktörü Walter Bustos, köpek balıklarının bulunduğu geminin Galapagos deniz koruma alanında bugüne kadar yakalanan en büyük gemi olduğunu belirtti. 

YÜZGEÇLERİ ÇİN MUTFAĞINDA RAĞBET GÖRÜYOR
Ekvator'da 2015 yılında da 200 bin köpek balığı yüzgeci yakalanmıştı. Çin mutfağında, Köpekbalığı yüzgeçlerine rağbet oldukça büyük. Köpekbalıklarının neslinin tehlikeye girmesi nedeniyle Çin’den gelen bu talebe dünya genelinde tepki de büyük. 

Günün Diğer Haberleri