Esenyurt'ta İşkence Evi Bulundu! Suriyelileri Kaçırıp Hortum ve Kırbaçla İşkence Yapmışlar

İstanbul’da yabancı uyruklu vatandaşların işkence evlerinden bir yenisi daha ortaya çıktı. Esenyurt’ta iki Suriyeli yine yabancı uyruklu kişilerce fidye için kaçırılarak işkence gördü.

GÜNCEL - 2017-08-17 20:22:28

İstanbul’da yabancı uyruklu vatandaşların işkence evlerinden bir yenisi daha ortaya çıktı. Esenyurt’ta iki Suriyeli yine yabancı uyruklu kişilerce fidye için kaçırılarak işkence gördü. 

İstanbul’da son 3 ayda yaşanan 10’un üzerinde fidye amaçlı insan kaçırma olayında Suriyeli mülteciler Mağdur ya da sanık olarak yer aldı. Hafta sonu İstanbul’da bir kaçırma olayı daha yaşandı. 

BEBEKLİ KADININ TUZAĞINA DÜŞÜRDÜLER
İstanbul Esenyurt’ta yaşanan olayda yardıma muhtaç görüntüsü verilen bebekli bir kadını market işleten 2 Suriyelinin yanına gönderen yine Suriye uyruklu çete şahısları kaçırdı ve ailelerinden 15’er bin lira fidye istedi. Çete üyeleri bu sırada şahıslara işkence yaparak ailelerine görüntülü arayıp izletti. Rehinelerden biri kendi imkanları ile çetenin elinden kaçarken, diğer rehine polis operasyonu ile kurtarıldı. Polis, iki çete üyesini de yakalayarak gözaltına aldı. Kaçan 2 çete üyesini arama çalışmaları ise hala devam ediyor. 

İŞKENCEYİ CANLI YAYINLADILAR
Rehinelerden biri çeteye 10 bin lira vereceğini vaat ederek kaçtı. Ama diğer rehine olan Mahmut S. polis tarafından aranırken çetenin işkencesine maruz kaldı. Çete üyeleri Mahmut T’nin ailesini arayarak görüntülü arama yöntemiyle işkence anlarını izletti. Polis ekipleri rehinenin tutulduğu yeri teknik takiple belirledi. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonla Suriye uyruklu Mahmut S. çetenin  elinden kurtarıldı.

KIRBAÇ, HORTUM VE ELEKTRİKLE 3 GÜN BOYUNCA İŞKENCE YAPMIŞLAR
Mahmut S.’nin 3 gün boyunca Kırbaç ve hortumla dövülüp, vücuduna elektrik verilmek sureti ile işkence gördüğü ortaya çıktı. Çete üyelerinden birisi Afgan diğeri Suriye uyruklu iki kişi operasyonda gözaltına alındı. Mahmut S. ise tedavisinin ardından emniyette bekleyen yakınlarının yanına geldiğinde gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Çetenin Suriye uyruklu oldukları öğrenilen 2 çete üyesinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Günün Diğer Haberleri