Papaya Yiyenlere Bulaşan Salmonella Virüsü Hızla Yayılıyor!

Meksika'da yetişen ve tropikal bir meyve olan papayanın Amerika’da 100’den fazla kişiye Salmonella virüsü bulaşmasına neden oldu. Söz konusu virüs 16 eyalette hızla yayılan virüs giderek daha tehlikeli bir hal alıyor.

SAĞLIK - 2017-08-18 00:21:25

Meksika'da yetişen ve tropikal bir meyve olan papayanın Amerika’da 100’den fazla kişiye Salmonella virüsü bulaşmasına neden oldu. Söz konusu virüs 16 eyalette hızla yayılan virüs giderek daha tehlikeli bir hal alıyor. 

Tropikal bir meyve olan Papaya’nın Salmonella virüsüne neden olduğu ortaya çıktı. Amerika’da 100 kişiye bu meyveden bulaşan ve 16 eyalette hızla yayılan salgında bir kişi de hayatını kaybetti. New York eyaletinde meydana gelen ölümün ardından toplam 35 kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

PAPAYA ŞİMDİLİK TEK SUÇLU
ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), tarafından yapılan açıklamada, Salmonella virüsünde Meksika'dan ithal edilen maradol papayaların "muhtemel kaynak" olduğu belirtildi. Uzmanlara göre salgın, Meksika'daki Caribena, Cavi ve Valery markalarının altında papaya satılan bir çiftlikte başladı. Markalara virüs şüphesi nedeniyle ürünleri geri çağırma çağrısı da yapıldı. 

YENMEMESİ KONUSUNDA UYARI YAPILYOR
Uzmanlar halkı şüphe duydukları ürünleri yememeleri konusunda uyarıyor. Aynı zamanda bu ürünlerin yenilmemesi yönünde uyarılar da var. 

SALMONELLA VİRÜSÜ 16 EYALETTE HIZLA YAYILIYOR
Salmonella virüsü için testler yapan ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), virüsün 5 farklı türünün 16 eyalette hızla yayıldığını belirledi. Virüsün yayıldığı eyaletler ise Connecticut, Delaware, Iowa, Kentucky, Louisiana, Maryland, Michigan, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, Virginia ve Wisconsin olarak sıralandı. 

BOL BOL YIKAYIN
Virüsün bulaştığı bireylerde, mide krampları ve ateş gibi semptomlar görülüyor. Bir haftadan kısa sürede ilerleyen enfeksiyonda antibiyotik tedavisi uygulanıyor, ciddi durumlarda ise hastaneye kaldırılmaya kadar neden olabiliyor. Genelde yumurta, süt ve et gibi hayvan gıdalarına bağlı olan Salmonella enfeksiyonu, meyve ve sebzelere de hayvanlarla temas sonucunda geçebiliyor. Uzmanlar tüketmeden önce meyve ve sebzeleri bol bol yıkamayı tavsiye ediyor. 

 

Günün Diğer Haberleri