Balıkesir'de Suikast hazırlığındaki 2 FETÖ'cü Yakalandı, Araçtan Cephanelik Çıktı!

Balıkesir'de, suikast hazırlığında oldukları düşünülen FETÖ üyesi iki kişi yakalandı. Yakalanan FETÖ’cülerin aracından adeta küçük bir cephanelik çıktı.

GÜNCEL - 2017-08-18 21:22:30

Balıkesir'de, suikast hazırlığında oldukları düşünülen FETÖ üyesi iki kişi yakalandı. Yakalanan FETÖ’cülerin aracından adeta küçük bir cephanelik çıktı. 

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde düzenlenen operasyonda içerisinde 2 kişinin bulunduğu otomobilde yapılan aramada 4 tabanca, çok sayıda mermi, çelik yelek ve askeri kamuflaj bulundu. Yakalanan 2 kişiden birinin FETÖ üyesi olduğu için memurluktan ihraç edildiği belirlenirken, diğerinin de FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı. 

SUİKAST HAZIRLIĞINDA OLDUKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Bir istihbaratı değerlendiren Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Edremit'te FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin aracında yapılan aramada, bazılarının ucunda susturucusu, birinin üstünde ise dürbün bulunan 4 tabanca, 2 çelik yelek, çok sayıda mermi, elektroşok cihazı, kelepçe, bıçak, askeri kamuflaj giysileri bulundu. 

OPERASYON GENİŞLETİLDİ
Otomobilde yakalanan malzemelerden yola çıkan polis ekipleri, şahısların suikast hazırlığında olduğunu değerlendirerek operasyonu genişletti. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyette sorguya alınırken, Balıkesir il merkezi ile bazı ilçelerde de FETÖ’ye yönelik operasyon düzenleneceği öğrenildi. Şüphelilerden birinin daha önce adliye personeliyken FETÖ üyesi olduğu gerekçesi ile memuriyetten ihraç edildiği de ortaya çıktı. 

AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SEMA KIRCI'DAN TEŞEKKÜR
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı olaydan sonra sosyal medya hesabından bir Tweet atarak 'Suikast hazırlığı yapan FETÖ'cüleri başarılı bir operasyonla yakalayan Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve ekibine teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri