Vali: 'Dudağını uzatma, alnından öpeceğim'

Bolvadin ziyaretinde düğünlerde silah atılmaması uyarısında bulunan Afyonkarahisar Valisi Yufu Güner, yaptığı ziyaretin ardından, Nusretli Köyü Muhtarı Bahri Güldoğan’ın “Benim köyümde silah atılmıyor sayın valim” demesi üzerine valiyi alnından öptü.

SİYASET - 2014-09-18 15:00:06

Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli albay Yusuf Kenan Topçu ve daire müdürlerinin eşlik ettikleri Vali Hakan Yusuf Güner, Afkonkarahisar’ın Çobanlar ve Bolvadin ilçelerini ziyaret etti.

 

Yaptığı ziyaretlerin ardından mahalle ve köy muhtarlarının da sorunlarını dinleyen Vali Güner, yaptığı ilçe ziyaretlerinden sonra köy ve beldeleri de gezeceğini belirterek “Köy ve beldelerimizi de ziyaret edeceğiz. Bunu göreceksiniz. Sadece asfaltın değil, stabilizenin de valisi olduğumuzu göreceksiniz” diyerek açıklama yaptı.

 

Konuşmasını Bolvadin Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapan Vali Güner düğünlerde atılan silahların tehlikeli ve gereksiz olduğunu söyleyerek, bir daha düğünlerde silah atılmaması çağrısında bulundu. Vali Güner konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Afyonkarahisar'a geldim, her şey mükemmel. Vatan sevgisi, din sevgisi mükemmel. Ama neden silah atılır anlamış değilim. Milletvekilleri geliyor, silah sesleri duyuyor. Afyonkarahisar'a yakışmıyor. Oteller bölgesinde bile silah sesi duyuluyor. Bırakın bir insanı öldürmeyi, insanın kendisini öldürmesi bile yasaklanmış. Gelin, bu cahiliye geleneğine bir son verelim. Düğünlerde silah atılmasına karşı seferberlik ilan edelim.” 

 

'DUDAĞINI UZATMA, ALNINDAN ÖPECEĞİM'

Vali Güner yaptığı konuşma ardından tokalaşma esnasında “Benim köyümde silah atılmıyor sayın valim” diyen Nusretli Köyü Muhtarı Bahri Güldoğan’ı, “Gel seni bi alnından öpeyim” diyerek kendine çekti. Bu sırada Muhtar Güldoğan da Valiyi yanağından öpmek için hareket edince, Vali Güner “Dudağını uzatma, alnından öpeceğim” dedi ve muhtarı alnından öptü.

Günün Diğer Haberleri