İsveç'ten Skandal Karar! 106 Yaşındaki Müslüman Sığınmacıyı Sınır Dışı Edecekler

Dünyanın en yaşlı sığınmacısı olarak bilinen 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek İsveç tarafından sınır dışı ediliyor.

DÜNYA - 2017-08-19 17:58:15

Dünyanın en yaşlı sığınmacısı olarak bilinen 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek İsveç tarafından sınır dışı ediliyor. 

İsveç devlet radyosu SR tarafından yapılan haberde, Göçmenlik Bürosu’nun bir senedir Batı Götland bölgesine bağlı Skaraborg kentinde yaşayan 106 yaşındaki Afgan Bibikhal Uzbek’in iltica talebini reddettiğini ve sınır dışı kararı verdiğini belirtti. Yaşlı kadının sınır dışı edilme kararına itiraz etme hakkı da bulunuyor. 

SAVAŞTAN KAÇARAK SIĞINDI
Afgan kadın Uzbek, geçtiğimiz yıl 105 yaşındayken savaştan kaçarak Hırvatistan'a kaçak yollarla göçmüştü. Uzbek'in evraklarını inceleyen Hırvatistan polisi, yaşlı kadının 105 yaşında olduğunun tespit edildiğini açıklamış, kadın daha sonra İsveç'e giderek sığınma talebinde bulunmuştu.

ÜZÜNTÜDEN BEYİN KANMASI GEÇİRDİ
Bir yıldır İsveç’te yaşayan yaşlı kadının iltica umutları hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Göçmen Dairesi'nin sınır dışı kararının ardından yaşlı kadın beyin kanaması geçirdi. Yaşlı kadının 21 yaşındaki torunu Mohammed, bundan sonra yatağa bağlı kalacak nenesinin karara çok üzüldüğünü belirtti. Göçmen Dairesi ise bu kararı hala Hükümet güçleri ile Taliban arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kunduz'un güvenli bölge olduğu değerlendirmesini yaparak verdi. Bibikhal şu anda 106 yaşında ve hem kör hem de yatalak. Eğer başka bir Avrupa ülkesi yaşlı kadını kabul etmezse, Afganistan’a iade edilecek. 

Günün Diğer Haberleri