Uyanık Halde Beyin Ameliyatına Girdi! Beynindeki Tümör Mikrocerrahi Tekniğiyle Çıkarıldı!

Ordu'da yaşayan 63 yaşındaki Fatma Bayram'ın beynindeki tümör Samsun’da hasta uyutulmadan, konuşarak mikrocerrahi tekniğiyle çıkarıldı.

- - Kategorilenmemiş - 2017-08-21 16:12:56

Ordu'da yaşayan 63 yaşındaki Fatma Bayram'ın beynindeki tümör Samsun’da hasta uyutulmadan, konuşarak mikrocerrahi tekniğiyle çıkarıldı. 

Dünyada sayılı yerde yapılabilen 'uyanık beyin tümörü ameliyatı' Samsun’da yapıldı. 63 yaşında olan ve beynindeki tümör nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Fatma Bayram, operasyon sırasında sürekli konuşturuldu. Önce kafatasından 7 cm'lik kemik parça kaldırılan Bayram’ın beynindeki tümör, sonra mikrocerrahi teknikle yapılan ameliyat sonucunda tamamen temizlendi ve hasta normal bir şekilde konuşmaya başladı. 

İLERİ DERECE KONUŞMA BOZUKLUĞU VARDI
Ordu'da yaşayan 63 yaşındaki Fatma Bayram, beyin konuşma merkezine yerleşen tümör nedeniyle ileri derecede konuşma bozukluğu yaşıyordu. Hastaneye kaldırılan Bayram’a uyanık beyin ameliyatı yapılmasına karar verildi. Hasta operasyon süresince tutularak konuşturuldu ve konuşma fonksiyonunu sağlayan beyin bölgeleri belirlendi. Daha sonra da bu bölgelere dokunulmadan tümör hastanın beyninden tamamen temizlendi. 

ACI HİSSETMEDEN OPERASYONDAN ÇIKTI
Bayram’ın operasyon sonucunda konuşması tamamen düzeldi. Hasta, sadece 4 gün içerisine hastaneden de taburcu edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çelik, Uyanık halde kafatasından 7 cm'lik kemik parça kaldırıldıktan sonra mikrocerrahi teknikle yapılan ameliyat sırasında ağrı kontrolünü 'total skalp bloğu(kafatasını kaplayan cildin tam olarak ağrısız hale getirilmesi)' isimli teknikle sağladığını belirterek, ameliyat sırasında hastanın hiçbir acı hissetmediğini söyledi. 

ARTIK KONUŞABİLİYOR
Çelik, ameliyatın ardından hastanın MR görüntülerinden de memnun kaldıklarını belirterek, hiçbir fonksiyonel kayba yol açmadan tümörün bu bölgeden temizlendiğini ve hastanın normal konuşabildiğini söyledi. Çelik açıklamasında bu ameliyatın Samsun ve Türkiye için memnuniyet verici olduğunu da dile getirdi. 

 

Günün Diğer Haberleri