Sosyal Medyadan Kampanya Başlatılmıştı! Organ Nakli Bekleyen Genç Doktor Yaşama Tutunamadı

Organ nakli için bekleyen 29 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Muhittin Demirel’e beyin ölümü gerçekleşen bir kız öğrenciden nakil yapılmıştı. Ancak genç doktor yapılan organ nakline rağmen hayata tutunamadı.

SAĞLIK - 2017-08-21 16:42:35

Organ nakli için bekleyen 29 yaşındaki kardiyoloji uzmanı Muhittin Demirel’e beyin ölümü gerçekleşen bir kız öğrenciden nakil yapılmıştı. Ancak genç doktor yapılan organ nakline rağmen hayata tutunamadı. 

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz, bugün bir açıklama yaparak, daha önce organ nakli için sosyal medyada kampanya başlatılan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji uzmanı 29 yaşındaki genç doktor Muhittin Demirel'in hayatını kaybettiğini duyurdu. 

BU SABAH HAYATINI KAYBETTİ
Akciğer yetmezliği nedeniyle Ankara'da Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören ve nakli ile hayata tutunma umudu doğan Demirel ne yazık ki bu sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti. Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz tarafından yapılan açıklamada, yapılan nakil ile umutlandıkları ancak genç doktorun bu sabah öldüğü belirtildi. 

SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI
Yavuz açıklamasında genç doktor için sosyal medyadan kampanya başlattıklarını ve kısa sürede 10 milyon kişiye ulaşarak uygun akciğer bulunduğunu ve buna çok sevindiklerini belirterek kampanya süresince kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Muhittin Demirel, çalıştığı hastanede zatürre teşhisi ile tedavi altına alınmış, buradan sevk edildiği Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kendisine akciğer yetmezliği teşhisi konulmuştu. Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneğinin öncülüğünde genç doktora organ bulunabilmesi için sosyal medyada kampanya başlatılmış, Hatay'da üniversiteye hazırlanan ve yüksekten düşme nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen genç kızın akciğeri genç doktora nakledilmişti. Ancak organ bağışına rağmen hayatını kaybeden genç doktorun cenazesi Çorum'da kılınacak cenaze namazının adından toprağa verilecek.

 

Günün Diğer Haberleri