Son Dakika! ÖSYM Başkanı Ömer Demir İstifa Etti

ÖSYM Başkanı Ömer Demir bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini duyurdu. Demir basın toplantısında, "Ayrılma talebimi ilgili makama sundum. Büyük idari kusur olduğunu kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL - 2017-08-21 19:36:17

ÖSYM Başkanı Ömer Demir bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini duyurdu. Demir basın toplantısında, "Ayrılma talebimi ilgili makama sundum. Büyük idari kusur olduğunu kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

2017 ÖSYS sonuçlarıyla ilgili yaşanan skandalın ardından büyük tepki çeken ÖSYM Başkanı Prof. Ömer Demir, istifa etti. Bir basın toplantısı düzenleyen Demir, toplantıda "Ayrılma talebimi ilgili makama sundum. Büyük idari kusur olduğunu kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BU KURAL İLK KEZ BU YIL GELDİ, ŞAİBE YOK"
Basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Demir, "Şaibeli diye bir şey söz konusu olamaz. Bu kural ilk kez bu yıl gelmiş. Üst üste gelince böyle bir hata ortaya çıkmış oldu. Şaibeli bir durum söz konusu olamaz. Bütün adaylar cevap kağıtlarına ulaşabiliyorlar" diye konuştu. 

“KASIT TAŞIMAYAN DİKKATSİZLİK SONUCU, HATA ORTAYA ÇIKTI”
İstifa ettiğini de basın toplantısında açıklayan Demir,  “Personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM'nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım. Yapan 3 arkadaş akşam saatlerinde bana gelip böyle bir hata yaptık ne yapacağız dediler? Yapılacak olan hatayı düzeltip kamuoyunun bilgilendirilmesidir dedik ve bahsettiğim süreç böyle çalıştı. O arkadaşlarla ilgili ben kasıtsız bir kusur olduğunu gördüm ve onlara verilebilecek yaptırımın benim istifam bağlamında bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Normalde yerleşmemeleri gerekirken yanlışlıkla yerleştirildikleri için kişiler için nesnel hak mahrumiyetinden bahsedemeyiz ama idari kusur olduğunu kabul ediyoruz. Yanlışlık sonucu kişi bir hak kazanabiliyor olamaz. Kurum hata yaptıysa hatasının karşılığı yapılabilir. Kusurumuz var kurum olarak böyle yapmamalıydık.” dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri