Adana'da Korkunç Görüntü! At ve Eşekleri Kesip Sulama Kanalına Attılar!

Adana'da Polis ekipleri sulama kanalında kayıp bir çocuğu ararken, çok sayıda at ve eşeğe ait vücut parçaları buldu.

GÜNCEL - 2017-08-24 11:43:24

Adana'da Polis ekipleri sulama kanalında kayıp bir çocuğu ararken, çok sayıda at ve eşeğe ait vücut parçaları buldu. 

Adana'da polis ekipleri kayıp bir çocuğu sulama kanalında aradıkları sırada sık sık at ve eşek operasyonu yapılan mahalle yakınında çok sayıda kesilmiş at ve eşek kafası ve kemikleri buldu. 

HAYVANLARIN KAFA VE KEMİKLERİNİ KANALA ATMIŞLAR
Polis ekipleri sulama kanalına düşen 10 yaşındaki Suriyeli çocuğu ararken bir çevre felaketini ortaya çıkardı. Sulama kanalının suyunu kesen polisler, kanal içerisinde römorkla kanala döküldüğü tespit edilen at kafası, at bacağı ve eşek kemikleri buldu. Kanalın farklı noktalarına dökülen hayvan parçaları nedeniyle çevreye kötü bir koku yayılırken polis ekipleri de zor anlar yaşadı. Yapılan çalışma sonucunda kanalda çok sayıda hayvan parçası ve çöp bulundu. 

SAĞLIK İÇİN BÜYÜK TEHDİT
Hayvansal atıkların belirli bir prosedüre göre ve işleme göre bertaraf edilmesi gerektiğini dile getiren Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Kenan Doğan, "Gelişigüzel dere yataklarına veya sulama kanallarına hayvansal atıkların atılması hem çevreye hem de insan sağlığına büyük zarar veriyor. Sulama kanalına bu atıkların atılması, hayvansal atıkların oraya atılarak kirlilik oluşturması hem kokuya hem görüntü kirliliğine ve çevre kirliliğine neden oluyor. Orada su kirleniyor toprak kirleniyor ve hava kirleniyor. Bu sulama kanalına girilmesi yasak olmasına rağmen insanlar bir şekilde giriyorlar ve canlı sağlığı da burada zarar görmüş oluyor" ifadelerini kullandı. 

MAHALLEYE SÜREKLİ OPERASYON YAPILYOR
Atıkların bulunduğu mahalleye at ve eşek kesimi nedeniyle çok sayıda operasyon düzenlendiği de ortaya çıktı. Sadece bu yıl içerisinde 10 operasyon düzenlendiği öğrenilirken 68 at kesilmekten, 35 eşek, 7 sıpa kesilmekten kurtarılırken, 21 at ve 15 eşek de kesilmiş olarak ele geçirildi.  

Günün Diğer Haberleri