Fotoğrafı Beğenmeyen Facebook ...

Yakalandığı bir hastalık sebebi ile diğer insanlardan farklı bir yüz şekline sahip olan, Norveç’te yaşayan siyahi bir gencin profil fotoğrafını kaldıran Facebook, ardından dilediği özür sonrasında gencin fotoğrafını yeniden yayınladı.

GÜNCEL - 2014-09-18 17:55:22

Norveç’te Kristiansan şehrinde yaşayan siyahi, 16 yaşında Embret Henock Haldammen adında gencin, yakalandığı “malformasyon” hastalığı yüzünden yüzü diğer insanlara göre daha farklı. Yüzünün çene kısmı normalden daha büyük olan gencin facebookta yayınladığı profil fotoğrafı, Facebook müdahalesi ile kaldırıldı.

 

Fotoğrafını Facebook’unda birkaç hafta önce paylaşan Haldammen, Pazar günü hesabına girdiğinde fotoğrafının silinmiş olduğunu gördü. Mesajlarında da ileti gören Haldammen, Facebook kurallarına aykırı olduğu için fotoğrafının kaldırıldığı uyarısıyla karşılaştı.

 

Facebook’tan fotoğrafın kaldırılması ardından Haldammen aynı şekilde gelen mesaja cevap yazdı: “Facebook gibi büyük bir sosyal paylaşım platformunun diğer insanlara benzemediği için bir kişinin fotoğraflarını silmesi büyük bir hakaret. Kendimi tacize uğramış gibi hissediyorum. Facebook bu hareketi ile benim kullanıcı olarak yetersiz olduğumu ilan etti”

 

Medyaya yansıyan olayın ardından açıklama yaparak hata yaptığını kabul eden Facebook, gençten özür diledi ve özrün ardından fotoğrafı yeniden yayınladı. 

Günün Diğer Haberleri