Bebeği Hayata Bağladı! Hamile Kadın Kanseri Yendi

İngiltere'de 32 yaşındaki kadın, bebeği sayesinde hayata tutundu ve kanseri yendi.

SAĞLIK - 2017-08-25 19:01:00

İngiltere'de 32 yaşındaki kadın, bebeği sayesinde hayata tutundu ve kanseri yendi. 

İngiltere’de yaşayan 32 yaşındaki gazeteci Elle Halliwell, hamilelik haberi ile büyük sevinç yaşarken, 2 gün sonra kanser olduğunu öğrendi ve büyük bir kabus yaşadı. Hayatının en önemli seçimlerinden biri ile karşı karşıya kalan kadın, bebeği sayesinde kanseri yenmeyi başardı. 

KEMOTERAPİYİ KABUL ETMEDİ
Genç kadına doktoru “İleri derecede Kan Kanserisin (Akut miyeloid lösemi -AML ),  acilen hamileliği sonlandırıp kemoterapi tedavisi görmen gerekiyor” dedi. Bebeği ve kendi sağlığı arasında karar vermek zorunda olan ve o dönem 31 yaşında olan kadın, kemoterapi olmayı kabul etmedi. 

TÜMÖRÜN BÜYÜMESİ HAMİLELİK HORMONLARI SAYESİNDE DURDU
Kan kanseri olduğunu öğrenen Elle, o günden sonra daha sağlıklı beslenmeye başladı ve bağışıklık sistemini güçlendirdi. Aynı zamanda Yoga yapmaya da başlayan genç kadının, salgıladığı hamilelik hormonları tümörün büyümesini engelledi. Sonunda başaran genç kadın, geçtiğimiz yıl Aralık ayında bebeğini kucağına aldı. 

SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ
Minik oğlu Tor Felix sayesinde kanseri yenen Elle, inanılmaz bir başarıya imza attı. Çünkü hamilelik nedeniyle salgıladığı hormonlar tümörün bir milim bile büyümesini engelledi. Elle’nin doktoru, ”Elle Halliwell’in kanseri yenmesinde psikolojisinin iyi olmasının büyük önemi oldu. Elle, bebeği için kendisini hep iyi hissediyordu. Bu, tedaviye uyumunu kolaylaştırdı ve hastalığının seyrine pozitif etki etti. Bebeğini aldırıp kemoterapiye başlamış olsaydı Elle, belki de bu kadar olumlu bir sonuç alamayacaktık. Çünkü mutlu olmayacaktı. Bu hep böyledir zaten; eğer bir kanser hastasında ruhsal çökkünlük var ise, o hastanın depresyonu tedavi edilmediği sürece, kanseri tam tedavi etmiş sayılmayız. Depresyon sebebi ve süreçleri ne olursa olsun, hastanın beyin kimyasını bozacağından hormonal sistem kanalıyla kanserin seyrine etki eder. Kanserli hastanın psikolojisini dikkate almadan yapılacak tedavi, ameliyat başarılı geçti hasta öldü demek gibi bir şey olur. O yüzden Elle kendisi ve bebeği için en doğru kararı verdi.” dedi. 

Günün Diğer Haberleri