Meral Akşener'in Partisi Daha Kurulmadan İlk Çatlak Yaşandı

Meral Akşener'in partisi daha kurulmadan ilk çatlak geldi. Akşener’in Eski AK Partili Abdüllatif Şener'e teklif götürmesine Koray Aydın itiraz etti.

GÜNCEL - 2017-08-26 00:09:48

Meral Akşener'in partisi daha kurulmadan ilk çatlak geldi. Akşener’in Eski AK Partili Abdüllatif Şener'e teklif götürmesine Koray Aydın itiraz etti. 

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın MHP'den ihraç edilmelerinin ardından yeni parti kurma çalışmaları devam ediyor. Partiye son olarak Koray Aydın'ın da dahil olacağı açıklanmıştı. Parti kurma sürecini hızlandıran Akşener, yeni isim arayışına girerken, daha parti kurulmadan ilk çatlak yaşandı. 

EKİM AYINDA DİLEKÇE VERECEKLER
Meral Akşener’in yeni parti için daha önce Kasım ayını düşündüğü açıklanmıştı. Akşener, bu işlemleri hızlandırarak Ekim ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini vermeyi planlıyor. 

ABDÜLLATİF ŞENER'E TEKLİF GÖTÜRDÜ, KORAY AYDIN KARŞI ÇIKTI
Yeni kurulacak partinin genel başkanı olmaya hazırlanan Meral Akşener, partiye katılması için AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e teklif götürdü. Bu davete Şener’in ne yanıt vereceği merak konusu olurken, Koray Aydın'ın bu isme itiraz ettiği iddia ediliyor. 

CHP’DE ŞENER’İ İSTİYOR
Abdüllatif Şener’in adı bir dönem CHP ile de anılmış, Haluk Koç açıklama yaparak, "CHP'nin ilkeleri ortada, programı ortada, mücadelesi ortadadır. Sayın Abdullatif Şener de dürüstlüğüyle tanınmış, AK Parti içinde yaşananları en erken fark ederek isyan etmiş namuslu bir devlet adamı ve siyasetçi. Tabi CHP siyaset yapmak isterse başımızın üstünde yeri var" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Günün Diğer Haberleri