Ankara ABD Büyükelçilik Konsolosluğu'nda Olay

Ankara ABD Büyükelçilik konsolosluğunun 4 nolu kapısı önünde iri yapıya sahip ve iyi giyimli bir kişi, ABD Büyükelçiliği güvenlik görevlisine saldırdı. Saldırganın attığı yumruk sebebi ile gözünün alt bölgesi açılan güvenlik görevlisinin ciddi bir sağlık tehlikesi yokken, saldırgan polisler tarafından etkisiz hale getirilerek göz altına alındı.

GÜNCEL - 2014-09-18 18:39:08

Geçen yıl 1 Şubat’ta, ABD Büyükelçiliği’nin 2 nolu kapısı önünde yasadışı DHKP-C örgütü üyesi terörist, bombalı saldırı düzenlemişti. Bu canlı bomba eylemi sırasında terörist dahil ABD Büyükelçiliği’nin Türk koruma memuru da hayatını kaybetmişti. Bugün 2 nolu kapının 20 metre aşağısında bulunan 4 nolu kapıda da aynı olayın heyecanını yaşatan bir durumla karşılaşıldı. 

 

Ancak olayın geçen yılki kadar ciddi bir boyutta olmadığı, işlemleri için bekleyen bir vatandaş ile güvenlik görevlisi arasında çıkan bir tartışmadan kaynaklı bir kavga olduğu bildirildi. 4 nolu kapıda büyükelçilik konsolosluk bölümü girişi bulunduğu için bu kapının önünde konsolosluk işlemleri olan kişiler bekliyor. Bu bekleme sırasında gerginlikler yaşanıyor. Bugünkü olay da gerginleşen bir vatandaş ve büyükelçilik Türk güvenlik görevlisi arasında çıktı.

 

Yaşanan tartışmada vatandaş tarafından saldırıya uğrayan güvenlik görevlisinin, aldığı darbe sonrasında gözünün altı yarıldı. Olay yerinde bulunan 4 polis, duruma müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi ve gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin ifadesi üzerine olayın siyasi bir boyutu olmadığı belirtildi.

Günün Diğer Haberleri