Polis Vatan Şaşmaz Cinayetinin Sırrını Çözmek İçin Şaşmaz ve Aker'in Telefon Şifrelerini Kırmaya Çalışıyor

Beşiktaş’taki lüks otelde Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı öldürüp ardından da intihar etmesinin sırrını çözmeye çalışan polis ekipleri Şaşmaz ve Aker'in telefon şifrelerini kırmak için çalışmalarına devam ediyor.

GÜNCEL - 2017-08-29 20:51:57

Beşiktaş’taki lüks otelde Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı öldürüp ardından da intihar etmesinin sırrını çözmeye çalışan polis ekipleri Şaşmaz ve Aker'in telefon şifrelerini kırmak için çalışmalarına devam ediyor. 

İstanbul Conrad Otel'de Pazar gecesi, eski manken Filiz Aker önce ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdü, ardından da intihar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri cinayetteki sır perdesini kaldırmak için Şaşmaz ve Aker'in cep telefonu kilidini açmaya çalışıyor. Ayrıca Aker’in o gün yeğeni Dora Acar (Ercan) ve eşi dışında başka bir kişiyle görüşüp görüşmediğini belirlemek için kamera kayıtları da inceleniyor. 

MESAJLAŞARAK BULUŞTUKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Olay günü Vatan Şaşmaz’ın Aker’i telefonla aramadığı kesinleşti. Polis ekipleri Aker ve Şaşmaz’ın mesajlaşarak buluştukları ihtimali üzerinde duruyor. Siber Şube polisleri bu mesajların çözümü için telefonların kilitlerinin açılmasına çalışıyor. Polis şifrelerin çözülmesi için Aker ve Şaşmaz’ın yakınları ile görüştü ancak henüz bir sonuç alınamadı. Eğer sonuç alınamazsa iPhone telefonlar için Apple ile temasa geçilecek. 

SİLAHI OTELE GÖTÜRMEMESİ GEREKİYORDU
Aker’in ruhsatlı silahını otele nasıl soktuğu da araştırılıyor. Silah ruhsatını Ablasına ait Şişli'deki adres üzerinden bulundurmak için alan Aker’in adres değişikliği durumunda bunu karakola bildirmesi ve tabancayı kutusuna koyarak karakoldan alacağı izinle kutusunda bildirdiği adrese götürmesi gerekiyordu. Ancak Aker, bunu yapmadı. 

ELDİVEN TAKMIŞTI
Polis Kriminal Laboratuvarı'nda Aker'in olayda kullandığı Smith Wesson tabancanın ve ker'in tabancayı ateşlediği sağ el ve taktığı eldiveni ile sol elinden alınan el svabı inceleniyor. Ayrıca Aker'in giydiği kıyafetlerin de inceleme kapsamında barut izine bakıldığı öğrenildi. 

 

Günün Diğer Haberleri