Irak Başbakanı İbadi Beklenen Açıklamayı Yaptı: Telafer Tamamen DEAŞ'tan Temizlendi

Irak Başbakanı İbadi bir son dakika açıklaması yaparak, Telafer’in terör örgütü DEAŞ’tan tamamen temizlendiğini belirtti.

DÜNYA - 2017-08-31 16:15:06

Irak Başbakanı İbadi bir son dakika açıklaması yaparak, Telafer’in terör örgütü DEAŞ’tan tamamen temizlendiğini belirtti. 

Irak Başbakanı Haydar İbadi, yaptığı açıklama ile Türkmenlerin yaşadığı Telafer bölgesinin DEAŞ’tan tamamen temizlendiğini duyurdu. 

“TELAFER’İ TAMAMEN TERÖSRİSTLERDEN TEMİZLEDİK”
Telafer'i DAEŞ teröristlerinden tamamen temizlediklerini belirten İbadi, bölgenin yeniden Musul’a katıldığını dile getirdi. Geçtiğimiz hafta Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer bölgesi DEAŞ’tan temizlenmiş, fakat terör örgütü ve Irak güvenlik güçleri arasında bölgenin merkezine yakın yerlerde çatışmalar sürüyordu. Açıklama yapan Iraklı askeri yetkililer, Ayadiya kasabasında Telafer'den kaçan DEAŞ militanlarının toplandığını ve Irak güçlerinin burada çok sert bir direnişle karşılaştıklarını dile getirmişti. Yetkililer aynı zamanda buradaki direnişin Musul'da karşılaştıklarından çok daha kötü olduğunu ve yüzlerce militanın kasabadaki ev ve binalarda konuşlanarak hükümet güçlerinin ilerleyişini zorlaştırdığını söylemişti. 

2014 YILINDAN BERİ DEAŞ’IN ELİNDEYDİ
Telafer, Irak'ın Suriye ile sınırın yakınında stratejik olarak önemli bir bölgede yer alıyor. Bölge 2014 yılında DEAŞ militanların eline geçmişti. DEAŞ tarafından işgal edilmeden önce bölgede 750 bin kişi yaşıyordu. 

 

Günün Diğer Haberleri