Bu Yöntemle Uçuk Kabusundan Anında Kurtulabilirsiniz

Uçuk, hem ağrılı oluşu hem de rahatsız edici görüntüsü ile hayatınızı kabusa çevirebiliyor. Peki, yemek yemeyi ve gülmeyi bile zorlaştıran uçuktan anında kurtulabileceğinizi biliyor musunuz?

SAĞLIK - 2017-09-02 00:17:28

Uçuk, hem ağrılı oluşu hem de rahatsız edici görüntüsü ile hayatınızı kabusa çevirebiliyor. Peki, yemek yemeyi ve gülmeyi bile zorlaştıran uçuktan anında kurtulabileceğinizi biliyor musunuz?

Uçuklar genel olarak ağız çevresinde ve dudaklarda önce bir kaşıntı, daha sonra da kabarcık olarak kendini gösterebiliyor. Daha sonra büyüyen ve patlayan uçuklar hem görünüş olarak hem de verdiği acı ile hayatı zor hale getirebiliyor. Üstelik tekrar eden bu sorun oldukça zorlanmanıza neden olabilir. İşte uçuktan anında kurtulmanız için yöntemler...

UÇUK NEDEN OLUR?
Uçuğun bir çok insanda nedeni Sinir hücrelerine yerleşen Herpes simpleks virüstür. Bu virüs, Antik yunan zamanlarından beri tanınmakta ve sık sık insanlarda görülmektedir. Uçuğa neden olan bu virüsün hafif komplikasyonsuz mukokutanözif hastalıklar ve ölümcül olan enfeksiyonlara kadar değiştiği durumlar vardır. 180-250 mm boyunda olan uçuk virüsü, ilaçla tedavi edilebilir. Uçuk %80 insanın hayatında en az bir kez geçirdiği bir durudur. Yapılan bazı araştırmalar, kadınlarda genital uçuklarda görüldüğünü ve büyük çoğunluğunun herpeks simpleks virüs 1 ‘den kaynaklandığını ortaya koymuştur. 

UÇUK BELİRTİLERİ NELERDİR?
Uçuk çıkacak olan bölgede Yaklaşık 0-24 saat önceden gıdıklanma, karıncalanma, kaşınma, yanma hissi görülmesi.
Aynı bölgede şişme, kızarıklık, içi sıvı dolu kabarcık oluşumu.
Patlayan kabarcıklar nedeniyle oluşan ağrılar.
Kuruma, sızıntı ve kabarcıklarda patlama. 
Kabuklanma
Kabukların düşmesi, kuru ve gergin deri oluşumu.

UÇUK NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Uçuk tedavisi için patates haşlatın ve ezin. Daha sonra ezdiğiniz patatesleri uçuk olan bölgeye 3 veya 4 defa koyun.
Kaynamış su içerisine taze marul yapraklarını koyun ve bir süre haşlayın. Daha sonra bu yaprakları ezerek lapa haline getirin. Ilıttığınız lapayı uçuğun üstüne koyarak 15- 20 dakika kadar bekleyin. 
Bir diş sarımsağı ortadan ikiye ayırın ve belirli aralıklarla uçuğun üzerine koyun. Bu yöntemleri uygulamanız durumunda uçuk kısa sürede geçecektir. 

 

Günün Diğer Haberleri