Ebola, Avrupa'ya da sıçradı

Afrika'yı kasıp kavuran Ebola krizi Avrupa'ya sıçradı. Afrika'dan Hırvatistan'a seyehat eden 18 kişi tedbir amaçlı gözaltına alındı.

DÜNYA - 2014-08-19 20:10:37

Batı Afrika'da yaşanan Ebola krizi gün geçtikçe artıyor. Binin üzerinde can alan Ebola dünya genelinde paniğe sebep oluyor. Afrika ülkelerinden Hırvatistan'a seyahat eden 18 kişi tedbir amacıyla gözlem altına alındı.

 

Hırvatistan Sağlık Bakanlığı, gözlem altına alınan kişilerde Ebola virüsüne rastlanmadığını açıkladı. Tedbir amaçlı Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Komisyonu'nun tavsiyeleri doğrultusunda hareket ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa dair yeni verileri ortaya koydu. Ebola salgınında Liberya'da 466, Gine'de 394, Sierra Leone'de 365 ve Nijerya'da da 4 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

 

Örgüt, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için "küresel kamu sağlığı acil durumu" ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı.

 

Hastalığa yakalananların ölüm riskinin çok yüksek olduğu Ebola'ya yol açan virüs, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

 

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da da Ebola paniği yaşanmış, Afrikalı bir kadın kusma ve yüksek ateş belirtileri ile hastaneye kaldırılmış fakat hastada Ebola virüsüne dair bir bulguya rastlanmamıştı.

 

Kaynak:AA

Günün Diğer Haberleri