Sınırda Müdahale

Şanlıurfa Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü yakınlarında Türk vatandaşlar, İŞID'in saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösterdi. Tepki gösteren halka, polis ve askerler tazyikli su ve biber gazları ile müdahale etti.

GÜNCEL - 2014-09-19 12:42:05

İŞID tehdit ve saldırılarından kaçan Suriyeliler Türkiye'ye geçmek istedi. Ancak sınırdan geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler için halk da tepki gösterdi. Protesto eden yaklaşık 100 kişilik gruba engel olmak isteyen güvenlik güçlerine, grup taş atmaya başladı. Duruma, asker ve polisler müdahale etti.

 

İlk müdahaleler tazyikli su ve biber gazıyla yapıldı. Ardından grup sınırdan uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun uzaklaşması ardından ikinci bir önlem ise, Suriyelilerin bekledikleri bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturulup sınır hattına geçişlerine izin vermemesi olarak gerçekleştirildi.

 

MAYINA BASTI

Tüm bu olanlar sırasında Suriye sınırına doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadın mayına bastı. bastığı mayın infilak olan kadın battaniye sarılarak, sınır tellerinden geçirildi. Otomobil ile Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın, sınırda gerginliğin büyümesine sebep oldu. Suriyeliler sınır hattındaki bekleyişleri ise devam ediyor.

Günün Diğer Haberleri