Emine Erdoğan'ın Arakanlı Müslümanlarla Buluşmasında Duygusal Anlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bangladeş'e sığınan Rohingyaların kaldığı kampı ziyaret etti. Arakanlı Müslüman bir kadının Emine Erdoğan’ın boynuna sarılarak feryat etmesi ise yürekleri yaktı.

GÜNCEL - 2017-09-07 17:21:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bangladeş'e sığınan Rohingyaların kaldığı kampı ziyaret etti. Arakanlı Müslüman bir kadının Emine Erdoğan’ın boynuna sarılarak feryat etmesi ise yürekleri yaktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Bangladeş'te Arakanlı sığınmacıların barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti. Kampta Arakanlı Müslümanlara yardım dağıtan ve Rohingyalarla bir araya gelen Emine Erdoğan görüşmeler sırasında çok duygusal anlar yaşadı. Rohingyalı bir kadının Myanmar'dan kaçanlara yapılan zulüm hakkında anlattıklarını dinleyen Emine Erdoğan’a sarılan Arakanlı müslüman bir kadının feryadı ise yürekleri dağladı. 

“İNSANİ OLARAK ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Ziyaret sırasında kendisini takip eden basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Emine Erdoğan, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor." ifadelerini kullandı. 

“BİZİM ÇOCUĞUMUZ DEĞİL DİYE GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”
Uluslararası topluma da çağrı yapan Erdoğan, "Hepimizin çoluk çocuğu var. Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes." dedi. Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konutu BM’ye de taşıyacağını belirterek, herkesin bu konuya duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti. 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’DA HEYETTE
Arakanlı Müslümanları ziyaret eden heyette olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir açıklama yaparak, Bangladeş'e Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak kampa gelen Arakanlı Müslümanların yanında olduklarını göstermek için geldiklerini belirten Çavuşoğlu, "Buradaki insanların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bunu düzenli bir şekilde Uluslararası Göç Örgütü ile beraber sürdüreceğiz. Ayrıca Bangladeşli dostlarımıza da şu mesajı veriyoruz: Bu insanlara birlikte yardım edelim.” dedi. 

Günün Diğer Haberleri