Adıyaman'da İğrenç Olay! Yurt Müdürü 2 Erkek Çocuğuna Cinsel İstismardan Tutuklandı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde, yurt müdürü olarak görev yapan İ.T., 2 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine konuldu. Konu hakkında açıklama yapan CHP'li Yarkadaş, söz konusu yurdun Süleymancılara ait olduğunu iddia etti.

GÜNCEL - 2017-09-08 00:35:17

Adıyaman’ın Besni ilçesinde, yurt müdürü olarak görev yapan İ.T., 2 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine konuldu. Konu hakkında açıklama yapan CHP'li Yarkadaş, söz konusu yurdun Süleymancılara ait olduğunu iddia etti. 

Adıyaman’ın Besni ilçesindeki Özel Hayrünnisa Gölbaşı Erkek Yurdu'nda geçtiğimiz Salı akşamı yaşanan olayda, erkek öğrencilere cinsel içerikli video izletip istismarda bulunduğu iddia edilen yurt müdürü İ.T. öğrencilerin velilerine durumu anlatması üzerine gözaltına alındı. 

ADIYAMAN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Konu hakkında bir açıklama yapan Adıyaman Valiliği, olayla ilgili olarak hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını belirterek, "Besni ilçemizde bulunan özel bir Öğrenci Yurdu'nda vuku bulduğu iddia edilen olayla ilgili olarak Besni Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştır. İddialara konu olan özel öğrenci yurdunun müdürü gözaltına alınmıştır. Ayrıca idari soruşturma açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

HABERLERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Adıyaman Valiliği, yurt müdürünün tutuklanmasının ardından bir açıklama daha yağarak, soruşturmaya yayın yasağı getirildiğini belirtti. Valilik açıklamasında, "05.09.2017 günü akşam saatlerinde Besni ilçemizde bulunan özel bir Öğrenci Yurdunda vuku bulduğu iddia edilen olayla ilgili olarak Besni Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. İddialara konu olan Özel Öğrenci Yurdunun Müdürü gözaltına alınmış, akabinde tutuklanmıştır. Adli makamlarca soruşturmaya yayın yasağı konulmuş olup, ayrıca idari soruşturma açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

CHP'Lİ YARKADAŞ SÜLEYMANCILARIN YURDU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, söz konusu yurdun Süleymancılara ait olduğunu iddia ederek, Ak Partinin bu yurtları büyütüp beslediğini öne sürdü. Yarkadaş açıklamasında, "AKP'nin büyütüp beslediği ve çocukları bilinçli bir biçimde teslim ettiği tarikat yurtları, cinsel sapıklığın rutine döndüğü yerler haline geldi. Çocuklarımızı tarikatlara teslim eden AKP, FETÖ'den boşalan yerleri başka cemaat ve tarikatlarla dolduruyor. Bunun bedelini ise çocuklarımız en ağır şekilde ödüyor. Yeter artık. Bu kaçıncı ve bitmek bilmeyen taciz. AKP, yurt yapmıyor ve çocukları bu denetimsiz tarikat cemaat kurslarına/yurtlarına mahkum ediyor. Bedelini ise çok ama çok ağır ödüyoruz. Bu tacizin de peşini bırakmayacak ve üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Ailelere de çağrım, çocuklarını tarikat ve cemaat yurtlarına teslim etmemeleridir… Onlarca çağdaş dernek varken, çocuklarınızı buralara göndermeyin." dedi. 

 

 

Günün Diğer Haberleri