Son Dakika! Hakkari'de PKK'lı Teröristler Durankaya Belediye Başkanının Evine Bombalı ve Silahlı Saldırı Düzenledi

Hakkari'ye bağlı Durankaya Beldesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin'in kent merkezinde bulunan evine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve ses bombası ile saldırı düzenlendi.

GÜNCEL - 2017-09-08 00:47:04

Hakkari'ye bağlı Durankaya Beldesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin'in kent merkezinde bulunan evine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve ses bombası ile saldırı düzenlendi. 

Hakkari'de PKK’lı teröristler, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya Beldesi'nin Belediye Başkanı Bağımsız Fatih Keskin'in merkezdeki evine saldırı düzenledi. Teröristler başkanın Gazi Mahallesi'ndeki iki katlı bahçeli evine ses bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. 

AÇILAN ATEŞE KORUMASI VE YAKINLARI KARŞILIK VERDİ
Saat 22.00 sularında teröristler, Keskin’in evine önce ses bombası attı, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateşe Başkan Keskin'in koruması ile yakınları anında karşılık verdi. PKK’lı teröristler kısa süren çatışmanın ardından kaçarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, saldırıyı haber alan duyan Başkan Keskin'in yakınları da eve geldi. Polis ekipleri evin çevresini güvenlik çemberine alarak koruma sağladı. Hakkari Emniyet Müdürü Suat Dilberoğlu da Başkan Keskin'in evine gelerek incelemelerde bulunurken, teröristlerin yakalanması için ekipleri bizzat yönlendirdi. 

KESKİN: “YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Evine düzenlenen saldırının ardından bir açıklama yapan Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, "Bu saldırıyı neden yapıyorlar anlamış değilim. Bu gibi saldırılar bizi korkutmaz, siyasi görüşümüzden ve duruşumuzdan hiç kimse bizi vazgeçiremez. Hakkari'nin yerli ailelerindeniz. Geçmişte buradaydık, yine burada olmaya devam edeceğiz. Alnımız açık, başımız dik, yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Günün Diğer Haberleri