Nevşehir'de Cezaevinde Tecavüz Hükümlüsüne Tecavüz Ettiler!

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecavüz suçundan tutuklu bulunan Diyarbakırlı 21 yaşındaki Ü.Ç.’nin cezaevinde tecavüze uğradığı öne sürüldü.

GÜNCEL - 2017-09-08 22:23:46

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecavüz suçundan tutuklu bulunan Diyarbakırlı 21 yaşındaki Ü.Ç.’nin cezaevinde tecavüze uğradığı öne sürüldü. 

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşandığı iddia edilen olayda, tecavüz suçundan hükümlü bulunan Diyarbakırlı 21 yaşındaki Ü.Ç.'nin babası M.Ç., oğlunun aynı koğuşta bulunan 4 kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan M.Ç.’nin şikayeti Nevşehir'e gönderilirken soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

TECAVÜZDEN 15 YIL HÜKÜM GİYDİ
Şu anda 21 yaşındaki olan Ü.Ç.’nin 2014 yılında Diyarbakır’da 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandığı ve yargılandığı Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Ü.Ç.’nin 2014 yılından bu yana farklı cezaevlerinde kaldığı Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne ise kendi isteği ile sevk edildiği öğrenildi. 

BABA: 4 KİŞİNİN TECAVÜZÜNE UĞRADI
Ü.Ç.’nin babası M.Ç., Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezasını çeken oğlunu geçtiğimiz günlerde ziyarete gittiğinde 4 tutuklunun tecavüzüne uğradığını öğrendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden M.Ç. şikayetçi oldu. 

CEZAEVİ YETKİLİLERİ İLGİLENMEDİ İDDİASI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren M.Ç’nin şikayeti Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Baba, oğlunun başına gelenin ağır bir olay olduğunu söylerken, .Ç., H.S., İ.S., H.Z. ve M.K. isimli tutukluların oğluna tecavüz ettiğini öne sürdü. M.Ç verdiği dilekçede oğlunun hala aynı cezaevinde tutuklu olduğunu belirterek, "Oğlum cezaevinde 4 kişinin tecavüzüne uğramıştır. H.Z. isimli tutuklu çocuğum ile birlikte Tokat Cezaevi'nde kalmıştır. Orada da buna benzer olaylar olmuştur. H.Z., Tokat Cezaevi'nde olanları anlatmakla tehdit ederek çocuğuma tecavüz etmiştir. Çocuğum bu durumu cezaevi yetkililerine söylemiş, ancak H.Z. ile aynı koğuşa verilmiştir. Güvenlik zaafiyetinden dolayı oğlumun başına bu vahim olay gelmiştir. Cezaevi yöneticileri başta olmak üzere çocuğuma tecavüz eden 4 kişiden şikayetçiyim. Bu olay nedeniyle oğlumun psikolojisi bozulmuştur. Ayrıca oğluma tecavüz eden kişiler, oğlumun kaldığı koğuşun yanındaki koğuşa yerleştirilmiştir. Bu nedenle oğlumun can güvenliğinden endişe etmekteyim" yazdı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri