Bartın'da Kömür Ocağında Göçük : 1 Ölü - 1 Yaralı

Özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi yaralandı, 1 Çinli işçi ise öldü. Olay Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana geldi.

GÜNCEL - 2014-09-19 13:23:19

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı mevkiinde özel bir şirkete ait olduğu söylenen bir kömür ocağında sabah saaat 11:00 sularında, hazırlık işlerinin yürütüldüğü bölgenin yan tarafından yağınların çökmesi üzerine göçük yaşandı. Çinli işçilerden biri ölürken diğeri yaralandı.

 

Herkesin seferber olarak yaptıkları kurtarma çalışmalarında, mesai arkadaşları tarafından kurtarılan işçilerin 1'i ölü diğeri ise yaralı olarak çıkarıldı. Yaralı olan işçi ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

 

Göçükle ilgili açıklama yapan Kaymakam Mehmet Yıldız, galerinin yan tarafından paso kayması sonucu oluşan bir göçük olduğunu söyledi. Ayrıca ölen işçinin vücudunun yarısına kadar göçükte kaldığını söylerken, yaralanan işçinin ise sadece ayaklarının göçük altında kaldığı bilgisini de verdi. Kaymakam Mehmet Yıldız, "Göçükten kurtarılan işçiye gerekli müdahele yapıldı. Geri döndürebilmek için arkadaşlar uğraştı. Ancak işçi kurtarılamadı. Diğerinin durumu iyi" diyerek sözlerine devam etti.

 

İLK ALINAN BİLGİLER

 

Haberle ilgili ilk alınan bilgilere göre, kömür ocağında galeri açması sonucunda meydana gelen göçük altında 13'ü Çinli, 2'si Türk 15 işçinin mahsur kaldığı öğrenildi. Kurtarma çalışmaları için herkes seferber olurken, izinli işçilerin de olay yerine çağrıldığı belirtildi.

Günün Diğer Haberleri