Genç Kız Sadece Kilo Aldığını Sanıyordu! Karnından Çıkan Onu da Doktorları da Şok Etti!

Son bir ay içinde karnı büyümeye başlayan genç kız sadece kilo aldığını sanıyordu. Hızla büyüyen karnı nedeniyle hastaneye giden genç kızın karnında 9 aylık bir bebek büyüklüğünün 1.5 katı kitle olduğu anlaşıldı.

SAĞLIK - 2017-09-09 14:43:15

Son bir ay içinde karnı büyümeye başlayan genç kız sadece kilo aldığını sanıyordu. Hızla büyüyen karnı nedeniyle hastaneye giden genç kızın karnında 9 aylık bir bebek büyüklüğünün 1.5 katı kitle olduğu anlaşıldı. 

Konya’da yaşayan 20 yaşındaki Büşra Aydın’ın son bir ayda karnı hızla büyümeye başladı. Genç kız önce kilo aldığını düşündü. Ancak, hastaneye başvurduğunda hayatının şokunu yaşadı. Kilo aldığını sanan genç kızın karnından 9.5 kiloluk kitle çıkarıldı.

BİR AYDA KARNI BÜYÜDÜ
Büşra Aydın, başına gelen olayın şaşkınlığını yaşarken, yaptığı açıklamada, ‘’Karnım büyüyordu ve ben de kilo aldığımı düşündüm. Bir süre sonra karnımın büyümesinden dolayı oturup kalkmakta zorlanmaya başladım. Bel ağrıları oluştu ve bir süre sonra da yemek yememeye başladım. Midemde rahatsızlık baş gösterdi. Kilolarım artınca, nefes almakta zorlanınca ve mide rahatsızlığım artınca doktora gitme kararı aldım. Hastanenin dahiliye servisinde yapılan tetkikler sonucu karnımda kitle olduğunu ve büyümesinin devam ettiğini söylediler. Konulan teşhis üzerine ameliyat olma kararı aldım. Bunun üzerine açık ameliyat yerine kapalı olarak adlandırılan laparoskopi cerrahi yöntemiyle ameliyat olmak için doktorumuza geldik. Başarılı bir ameliyat ile karnımdaki kitle alındı’’ ifadelerini kullandı. 

9 AYLIK BEBEK BÜYÜKLÜĞÜNÜN 1.5 KATI
Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Bülent Erenoğlu genç kızın ameliyatını gerçekleştirdi. Erenoğlu yaptığı açıklamada, genç kızın kendisine karında şişlik, çabuk yorulma, sırt ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile geldiğini belirterek, ‘’Yapılan tetkiklerinde karaciğer altından başlayan, sağ akciğeri iteleyen ve karnın tamamına yakınını dolduran dev bir kitle ile karşılaştık. Kitle 9 aylık bir bebek büyüklüğünün 1.5 katı. Ağırlığı da yaklaşık 9.5 kiloydu. Bu kitleyi başarılı bir şekilde çıkarttık. Hastamızın durumu da iyi. Taburcu edeceğiz.’’ dedi. Böyle vakaların kendilerine çok nadir geldiğini belirten Doktor Erenoğlu, hızla karın şişliği yaşayan kişilerin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini söyledi. 

 

Günün Diğer Haberleri