Acun'un Yarışmasına Ceza

Acun Ilıcalı'nın 'O Ses Çocuklar' yarışması ilk kez bölüm başına değil, "formatı" sebebi ile ceza aldı. RTÜK tarafından verilen bu ceza ardından bundan sonra bu tür çocukların yer aldığı programlarının yayınlanması durumunda, programa müeyyide uygulanacak.

MAGAZİN - 2014-09-19 14:22:04

Tüm dünyada "The Voice" adı ile yayınlanan, Türkiye'de ise "O Ses Türkiye" olarak yayına giren ve daha sonra sadece çocukların yarıştığı prgramla formatı değişen, adı da "O Ses Çocuklar" olan, yapımcılığı ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı'nın üstlendiği program RTÜK'ten ceza aldı. Farklı kanallarda yayınlanan program, 2013-2014 sezonu için TV8 de yayınlanıyor.

 

"O Ses Çocuklar" yarışmasında 7-14 yaşlarındaki çocuklar, seslerini kullanarak birbirleri ile dolayısa yarışıyor. Yarışmanın dışında programda, çocukların yaşamlarına ve özel hayatlarına da değiniliyor. 

 

Daha önceden çocukların birbirleri ile yarışmalarını doğru bulmayarak, programın bölüm başına ceza veren RTÜK, bu kez tarıhinde ilk kez farklı bir ceza uyguladı. Bu kez programa bölüm başına değil, "programın formatı" gereği ceza verildi. Bu cezadan sonra, çocukların yarıştığı bu tür programla ceza için herhangi bir ihlal aranmayarak, doğrudan ceza uygulaması gerçekleştirilebilecek.

 

150 BİN TL CEZA

Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendiği "O Ses Çocuklar" yarışması için, Üst Kurul Yayını, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesinin ihlal edildiğine karar vererek, format gereği yaklaşık 150 Bin TL ceza verdi.

Günün Diğer Haberleri