Aileler Dikkat! 14 Yaşındaki Furkan Mavi Balina Oyunundan Gelen Talimatla İntihar Etti!

Sabıkalı oyun yine can aldı. Daha önce başka bir ülkede 30’dan fazla çocuğun intihar etmesine neden olan ve hakkında, İntihara sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Mavi Balina adlı bilgisayar oyunu bu defa Almanya’da yaşayan 14 yaşındaki Furkan’ın canını aldı.

GÜNCEL - 2017-09-11 00:30:29

Sabıkalı oyun yine can aldı. Daha önce başka bir ülkede 30’dan fazla çocuğun intihar etmesine neden olan ve hakkında, İntihara sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Mavi Balina adlı bilgisayar oyunu bu defa Almanya’da yaşayan 14 yaşındaki Furkan’ın canını aldı. 
 
Mavi Balina adlı bilgisayar oyunu hakkında daha önce de intihara sürüklediği iddiaları gündeme gelmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Şimdi de Almanya’da yaşayan 14 yaşındaki Furkan, oyundan gelen talimatı yerine getirmek için intihar ederek hayatını kaybetti. 
 
ÇOCUKLAR KOMUTLARI YERİNE GETİRMEK İÇİN KENDİLERİNİ ÖLDÜRÜYOR
Sözde oyun olarak dünya genelinde oynanan 'Mavi Balina' oyununun virüs yoluyla kişisel bilgileri ele geçirdiği ve şantaj yaparak çocukları sonu intihara kadar varan komutları yerine getirmeye zorladığı iddia ediliyor. 
 
FURKAN’N TRAJİK ÖLÜMÜ
Afyonkarahisarlı Türk genci Furkan Şen, Almanya'nın Baden Württemberg Eyalati Gaggenau kenti Hörten semtindeki evinde bu oyundan gelen komut nedeniyle kendi hayatına son verdi. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede odasındaki elbise dolabına kendini asan gencin intihar etmeden önce Blue Whale (Mavi Balina) isimli bir internet oyununu oynadığı ve oyunda "gereğini yerine getirmek" için kendisini öldürmüş olabileceği sonucuna ulaştı. 
 
YARIN OTOPSİ KARARI ÇIKACAK
Hayatını kaybeden Furkan Şen’in olayını Offenburg kriminal polisinin soruşturduğu ve Offenburg Savcılığı'nın otopsisi için yarın karar karar vereceği öğrenildi. Gaggenau DİTİB Sultan Ahmet Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan 14 yaşındaki Furkan, daha sonra toprağa verilmek üzere Afyon'un Sandıklı ilçesine gönderilecek.
 
AİLESİ: FURKAN’IN HİÇ SORUNU YOKTU
Hayatını kaybeden Furkan Şen’in acılı babası, "3 kızım ve bir oğlum var, akşam oğlumla şakalaştık, uyumak için odasına çıktı. Sabah ortanca kızım işten gelince kardeşinin odasına uğruyor. Kardeşini öyle görünce bizleri uyandırdı. Şok olduk. Oğlum sorunsuz, sevecen biriydi. Karıncayı dahi incitmez, çevresinde ve okulunda çok sevilen biriydi. Eşim hasta, ben hastayım zaten, Allah bizi evlat acısıyla imtihan ediyor. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor," dedi.
 
UZMANLAR UYARIYOR: “ÇOCUKLARINIZIN İNTERNETTE YAPTIKLARINI KONTROL EDİN
Psikolog Erdinç Üstündağ Almanya’da Türk çocuğunun intiharı hakkında yaptığı açıklamada, "Bir sosyal medya oyunu, onlarca çocuğun intihar etmesine sebep oluyor. Bu tarz bilgisayar oyunları, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebiliyor, dikkatsizliği, hiperaktiviteyi ve uykusuzluğu da artırabiliyor. Bu oyunlarda, oyun gereği küçük çocukların tanımadığı kişilerle iletişime geçmesi söz konusu olabiliyor. O tarz birinden direktif gelmiş ve çocuk intihar etmiş olabilir." dedi. Dünya'da birçok çocuk, bilgisayar oyunu bağımlısı" ifadelerini kullandı. 

Günün Diğer Haberleri