“Sevgi Battaniyesi” bebekleri ısıtıyor

Bebeklerin hastaneden çarşafa sarılı taburcu olmalarına üzülen bir grup gönüllü kadın “sevgi battaniyesi” adı altında bir çalışma başlattı. Türkiye’nin her yerinden gönüllülerin örüp yolladığı haroşaları birleştiren kadınlar, battaniyeleri çeşitli hastanelerde ki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

YAŞAM - 2014-08-19 20:21:45

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere köy okullarına kitap, kırtasiye, giyim yardımı, hastanelerin çocuk servislerine kitap kumbarası, depremzede ailelere ev eşyası ve kız çocuklarına okumaları için burs gibi yardımlar yapan dört kadın şimdi farklı bir çalışmayla sosyal medyada adını duyuruyor. Ocak 2014’te Facebook üzerinden kurdukları “sevgi battaniyesi” ile projelerini tanıtan gönüllü kadınlar Aylin Özaltay, Özlem Gökalp, Pınar Mumcu ve Pınar Erentürk çocukları hastaneden “sevgi battaniyesi” ile taburcu etmek için çalışıyor. Gönüllülerce 15 santimetre en ve 15 santimetre boyunda örülen haroşaları birleştirip battaniyeye dönüştüren kadınlar Türkiye’nin bütün hastanelerine ulaşmayı hedefliyor.

 

Projenin gönüllülerinden Pınar Erentürk, “Sevgi Battaniyesi” fikrini,  Ağrı'da görev yapan bir doktor arkadaşının zor durumdaki ailelerin çocuklarının hastaneden çarşafa sarılı taburcu olduklarını kendisiyle paylaşması üzerine oluşturduklarını ifade etti. Projeyi duyurmaya başladıkları andan itibaren çok olumlu yanıtlar aldıklarını söyleyen Erentürk, projeye dahil olmak isteyen pek çok kişinin battaniye için kareler örüp kendilerine yollamaya başladıklarını dile getirdi.

 

Erentürk, “Sevgi Battaniyesi” projesinin ilk misyonunu: “İhtiyaç sahibi ailelerin bebeklerine sevgimizi iletecek, onları sımsıcak sarıp kavrayacak bir battaniyeyi, onu ören herkesin sevgisi ve şefkatiyle ulaştırmak.  Küçük de olsa yanlarında olduğumuzu ve desteğimizi onlara hissettirebilmek” şeklinde açıkladı.

 


İnsanların günümüz koşullarında maddesel dünyanın çarkları arasında kaldığını belirten Erentürk, amacın sadece bebeklere sevgi dolu bir battaniye ulaştırmak olduğu bu projede yer almanın gönüllülerin kendilerini daha mutlu hissedebilmelerini sağlayacağını da belirtti.  

Günün Diğer Haberleri