Tepkilere Rağmen Barzani'den Geri Adım Yok: “ Referanduma Gideceğiz”

IKBY Başkanı Barzani, gelen tepkilere rağmen 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini belirterek, "Kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA - 2017-09-15 17:50:01

IKBY Başkanı Barzani, gelen tepkilere rağmen 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini belirterek, "Kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Referandumun ertelenmesine ilişkin önerileri reddettiklerini açıklayan IKBY Başkanı Mesud Barzani, "Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz" dedi. 

GERİ ADIM ATMIYOR
Referandum inadına gelen tepkilere rağmen Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, bu inattan geri adım atmadı. Bugün kendi yayın organı Rudaw aracılığıyla bir açıklama yapan Barzani, referandumu ertelemeyeceklerini söyledi. 

"ALTERNATİF SUNULMADI, REFERANDUMA GİDİYORUZ"
Barzani'ye dün ABD, İngiltere ve BM heyetleri bir alternatif plan sunmuştu. Barzani, kendisine sunulan bu planı Duhok'un Amedi ilçesinde bağımsızlık referandumuyla ilgili katıldığı etkinlikte değerlendirdi. Burada bir açıklama yapan Barzani, "Bize referandumu erteleyeceğimiz bir alternatif sunulmadı. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz." ifadelerini kullandı. 

“KUSURA BAKMAYIN BİZ DE SİZE HİZMETÇİ OLMAYI KABUL ETMİYORUZ"
Barzani açıklamasının devamında, "En büyük sorun Bağdat'taki kardeşlerimizin gerçek bir ortaklığı kabul etmemeleridir. Kusura bakmayın biz de size hizmetçi olmayı kabul etmiyoruz." dedi. Gerekli adımları atmamanın bu süreçte riskten daha kötü şeyler meydana getirebileceğini söyleyen Barzani, "Evet bu süreçte risk var ancak bunu yapmayıp, gerekli adımları atmazsak, riskten daha kötü şeyler meydana gelebilir. Burada mesele iradedir. Kürdistan halkının iradesinin güçlü olması gerekiyor. Eğer güçlü irade olursa, başarıda elde edilir." ifadelerini kullandı. Barzani, Referandumun uluslararası hukuki dayanağı olmadığı yönündeki eleştirilere de "Referanduma meşruiyeti dışarısı değil ancak Kürdistan halkı verecektir." diyerek yanıt verdi. 

 

Günün Diğer Haberleri