Kedi Sahipleri Dikkat! Kedi Tırmalamasının Ereksiyonu Engelliyor!

Kedi tırmalamasının erkeklerde ereksiyonu engellediğine dair bulgulara ulaşıldı. İngiliz tıp dergisinde makale olarak yayınlanan tespit Belçika’da yapıldı.

SAĞLIK - 2017-09-16 01:16:05

Kedi tırmalamasının erkeklerde ereksiyonu engellediğine dair bulgulara ulaşıldı. İngiliz tıp dergisinde makale olarak yayınlanan tespit Belçika’da yapıldı. 

Belçika’lı doktorlar tarafından yapılan araştırmada, kedi tırmalamasından kaynaklanan enfeksiyonların erkeklerde ereksiyonu engellediği sonucuna varıldı. Kedi tırmığının zaman zaman insanlarda menenjite neden olduğu biliniyordu. Ancak kedi tırmığı nedeniyle erkeklerde ereksiyonun engellendiği ilk kez ortaya çıktı. 

23 YAŞINDAKİ GENCİN BAŞINA GELDİ
Belçika’da 23 yaşındaki bir gencin kedisi tarafından tırmalandıktan sonra, zaman içerisinde ereksiyon olma yeteneğini kaybetmesi sonucu bu araştırma yapıldı. Nieuwsblad gazetesinde yer alan habere göre, 23 yaşındaki gencin olaydan bir süre sonra ateşi yükselmeye başladı. Daha sonra da testislerinde şiddetli ağrı hisseden gencin ağrılarının geçmesine rağmen istediği halde ereksiyon olamadığı öğrenildi. Yapılan araştırmalar sonucunda fencin yaşadığı ereksiyon sorununun kedi tırmalaması sonucu ortaya çıkan bir enfeksiyon nedeniyle yaşandığı tespit edildi. 

TEDAVİSİ VAR
Üç haftalık bir antibiyotik tedavisi uygulanan genç, tamamen iyileşti. Gençte görülen belirtilerin kaybolduğu, cinsel yeteneğine yeniden kavuştuğu öğrenildi. Bu vakaya ilk kez rastlanırken, Belçikalı doktorlar tarafından yapılan araştırma İngiliz tıp dergisine makale olarak yayımlandı. 

 

Günün Diğer Haberleri