Cumhurbaşkanı Erdoğan “TEOG Kaldırılıyor Mu” Sorusunu Yanıtladı ve İpucu Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi açıklama yaptı. Son birkaç gündür gündemde olan TEOG sınavının kaldırılması konusuna değinen Erdoğan, sınavın kaldırılması durumunda izlenecek adımlar hakkında ipucu verdi.

GÜNCEL - 2017-09-17 13:16:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi açıklama yaptı. Son birkaç gündür gündemde olan TEOG sınavının kaldırılması konusuna değinen Erdoğan, sınavın kaldırılması durumunda izlenecek adımlar hakkında ipucu verdi. 

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalar yaptı. “TEOG Kalkıyor Mu” sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Uygulamaya girmesi konusunda bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün, Sayın Başbakan'la mutabakatımız da oluştu. Liseler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar." ifadelerini kullandı. 

“KANAATLERİMİZİ TÜM DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ABD ziyaretinin kapsamına de değindi. Erdoğan ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yılki genel görüşmelerin ana temasını insana odaklanma, herkes için barış ve mücadele oluşturmaktadır. Genel kurula iştirak eden katılımcılar görüşlerini ortaya koyacaklardır. Ayrıca, küresel barış, güvenlik ve refahın tesisi noktasında bizim de elzem gördüğümüz bazı başlıklarda toplantılar yapılacak. Rohingya Müslümanları Temas Grubu Toplantısı bunlardan birisidir. İnşallah program kapsamında ayrıca, 19 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Suriye meselesi, Irak, terörle mücadele gibi konulara dair kanaatlerimizi de tüm dünya ile paylaşacağız. BM Güvenlik Konseyi'nin reform ihtiyacının reform ihtiyacını bir kez daha gündeme taşıyacağız. Dünya 5'ten büyüktür. Bunu bir kez daha dile getireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

"TEOG KALDIRILIYOR MU?”
TEOG kaldırılıyor mu sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, “Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır." dedi. 

 

 

Günün Diğer Haberleri