Çocuklar Çok Seviyor Ama Çok Tehlikeli! Slime Oyuncakları Hemen Evden Uzaklaştırın

Son dönemlerde çocukların oyun konusunda yeni gözdesi hemen hemen bütün kırtasiye ve oyuncakçılardan alınabilen yarı akışkan olan slime isimli oyuncak oldu. Ancak uzmanlar slime konusunda aileleri uyarıyor.

SAĞLIK - 2017-09-20 19:14:05

Son dönemlerde çocukların oyun konusunda yeni gözdesi hemen hemen bütün kırtasiye ve oyuncakçılardan alınabilen yarı akışkan olan slime isimli oyuncak oldu. Ancak uzmanlar slime konusunda aileleri uyarıyor. 

Yarı akışkan bir oyuncak olan slime, çocuklar tarafından kırtasiyelerden bile satın alınabiliyor. Ancak uzmanlar aileleri uyarıyor. Çünkü slime isimli oyuncakta uyuşturucu hammaddeleri olduğu ortaya çıktı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bu konuda ilk vaka da Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görüldü. 

UYUŞTURUCU MADDE İÇERİYOR
Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Slime adlı oyuncak nedeniyle ilk defa bir çocuğa egzama teşhisi konuldu. Daha önce bu oyuncağın içerisinde zehirleyici etkisi olan boraks kimyasalı, uyuşturucu niteliği olan traş köpüğü, yapıştırıcı gibi maddelerin bulunduğu gündeme gelmişti. Bu teşhisin ardından gözler yeniden bu oyuncağa çevrildi. Slime içerisinde bulunan Boraks adlı maddeyi tek başına bile çıplak elle tutmak çok tehlikeli. Bir de bu madde yapıştırıcı ve traş köpüğü ile karışınca tehlike daha da artıyor. İnternet üzerinde ailelerin çocukları ile birlikte slime yaptığına dair bir çok video yer alıyor. 

UZMANLARDAN CİDDİ UYARILAR GELDİ
Bu oyuncak konusunda uzmanlar, aileleri ciddi anlamda uyardı. Çünkü Boraks, yapıştırıcı ve traş köpüğü ile karıştığında uyuşturucu madde etkisi yapıyor ve çocukların zehirlenmesine neden olabiliyor. Ayrıca Boraks isimli madde çocuklarda bağımlılığa da neden olabiliyor. 

BORAKS NEDİR, TEHLİKELİ MİDİR?
Bor elementi, oksijen, su ve sodyum isimli maddelerin karışımından elde edilen Boraks, temizlik maddesi olarak kullanılıyor ve aşırı solunması durumunda akciğerlere de zarar verebiliyor. Aşırı solunması durumunda solunum yolu enfeksiyonları, astım, alerjiler ortaya çıkabiliyor. Çıplak elle tutulması durumunda yakıcı bir madde haline gelen boraks oldukça zehirli ve tehlikeli bir madde. 

 

Günün Diğer Haberleri