49 Türk Serbest

Aralarında Musul Başkonsolosunun da bulunduğu 49 kişi 11 Haziran'da IŞİD tarafından rehine alınmıştı. Akçakale Sınır Kapısı'nda serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındı ve Şanlıurfa'ya getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan alınan bilgiye göre 49 rehine bu sabah saat 05:00 sularında ülkelerine giriş yaptı.

GÜNCEL - 2014-09-20 10:53:55

Urfa'da bulunan rehinelerle buluşmak için Bakü'deki programını yarıda kese Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" diyerek açıklama yaptı.

 

PROGRAMINI YARIDA BIRAKTI

Ayrıca yarıda bıraktığı programı için de şunları söyledi: ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım'' 

 

REHİNELER ÖZEL UÇAKLA ANKARA'YA

Irak'ta ehin alınmış olan 49 kişi Türkiye'ye Urfa'ya getirildi. Davutoğlu rehinelerle buluşmak için Bakü'den Urfa'ya geçti. Başbakan Davutoğlu serbest kalan 49 Türk'ü özel uçağı 'TUR' ile Ankara'ya getirecek.

 

AİLELERİ KARŞILAYACAK

Irak'ta rehin alınmış olan 49 kişiyi ise Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aieleleri karşılayacak.

 

REHİNELERLE GÖRÜŞTÜ

Urfa'da havaalnında rehinelerle konuşan Başbakan Davutoğlu; "Dediğim gibi son ailelerden görüştüğüm arkadaşlarınıza mümkün olduğu kadar ulaşın, bir bayram daha yapacağız inşallah dedim. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın. Hep beraber Ankara'ya geçelim" diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri