Erkek Bebeklerin Yüzük Parmağı Uzun Olursa Dikkat! Bu Bebekleri Kellik Tehlikesi Bekliyor!

Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda yeni doğan bebeklerin sol elindeki yüzük parmağı uzunluğunun sonraki hayatta kel olma riskini ortaya koyduğunu söyledi.

SAĞLIK - 2017-09-25 11:09:43

Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda yeni doğan bebeklerin sol elindeki yüzük parmağı uzunluğunun sonraki hayatta kel olma riskini ortaya koyduğunu söyledi. 

Bilim insanları, saç dökülmesine bağlı bir erkeklik hormonu olan Testosteron hormonunun seviyesinin rahimde uzun parmakla alakalı olduğunu söyledi. Gebeliğin sekizinci haftasında, işaret parmağı ile aynı anda Kıl folikülleri de gelişmektedir.

KEL OLMA RİSKİNİ UZUN PARMAK GÖSTERİYOR
Bilim insanlarının yaptığı bir araştırma sonucu Daily Mail'in haberine konu oldu. Habere göre yeni doğan bir çocuğun ilerideki hayatında kel olup olmayacağı sol elindeki parmak uzunluğu ile öngörülebilecek. Uzmanlar, anne karnındaki bebekte yüksek seviyedeki testosteronun, yüzük parmağının işaret parmağından daha uzun olmasına neden olduğunu düşünüyor. 

GEBELİĞİN SEKİZİNCİ HAFTASINDA AYNI ANDA GELİŞİYOR
Gebeliğin sekizinci haftasında Saç folikülleri gelişmeye başlıyor ve aynı anda testosteron düzeylerinde bir artış oluyor. Bu sırada rahimdeki bebeğin parmakları da gelişiyor. Bilim adamlarının konu hakkındaki teorisi ise şu şekilde; testosteron yüzük parmağını etkiliyorken, kadınlık hormonu östrojen ise işaret parmağını tetikliyor. Baş araştırmacı Dr. Mehmet Ünal Kozmetik Dermatoloji Dergisi'nde yazdığı yazıda, "Parmak oranının gelecekte saç dökülmesini tahmin etmek için kullanılabileceğini gösterdik" dedi. Fakat parmağı uzun olanlar o kadar da üzülmesin, daha önce yapılan araştırmalarda, bu kişilerin futbolda daha yetenekli, dansta daha iyi olduklarını, iyi matematik becerisine sahip olduklarını ve yüksek bir IQ'ya sahip oldukları da ortaya çıkmıştı. 

 

 

Günün Diğer Haberleri