101 Gün Sonra

IŞİD tarafından rehine alınan Musul Başkonsolosu'nun da bulunduğu 49 Türk, 101 gün sonra bu sabah serbest kaldı. Başbakan Davutoğlu haberi aldığı gibi Bakü'deki programını yarım bırakarak Şanlıurfa'ya geldi. Daha sonra rehinelerle Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen Başbakan Davutoğlu, uçaktan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte indi. Serbest kalan rehineleri 101 gün sonra ilk kez gören yakınları ise mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı.

GÜNCEL - 2014-09-20 11:50:49

Başbakan Davutoğlu rehinelerin serbest kalması ile ilgili "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" açıklamasında bulundu.

 


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU REHİNELER İLE KONUŞTU

 

Başbakan Davutoğlu, rehinelerin serbest kaldığı haberi üzerine Bakü'deki programını yarıda keserek Başbakanlık uçağı ile Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda inen Başbakan VIP Salonu'nda rehineler ile görüştü.

 

VIP Salonu'nda kurtarılan rehinelerle görüşen Davutoğlu rehinelere: “Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın” diyerek konuştu.

 

Yarım saat kadar süren rehineler ile görüşmesi biten Başbakan Davutoğlu'nun VIP Salon kapısı önünde açıklaması yapması beklenirken, Davutoğlu karar değiştirdi ve rehineler ile birlikte özel uçağına bindi.

 

Yeni kıyafetler giyerek havaalanına gelen rehinelerin birçoğunun sakallı olduğu gözlerden kaçmadı.

 

Başbakan Davutoğlu'nun isteği üzerine havaalanına getirilen oyuncakların ise, rehineleri karşılamaya gelen çocuklar için olduğu bildirildi.

 

 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

 

Başbakan Davutoğlu ve rehinelerin Ankara'ya gitmeleri ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük yaptığı açıklamada: "Musul Başkonsolosumuz ve beraberindekiler sabah 06.00’da ilimize girişi yaptı. Şehir merkezinde sağlık kontrolleri yapıldı ve durumları iyi. Biliyorsunuz sayın Başbakanımız da Azerbaycan’daki ziyaretinden Şanlıurfa’ya geldi. Daha geniş açıklamayı sayın Başbakanımız yapacaktır. 3’ü kadın, 2’si çocuk ve gerisi erkek olmak üzerine vatandaşlarımızın sağ salim buraya ulaşmaları devletimizin gücüdür. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Ailelerin biran önce yakınlarıyla kavuşması amacıyla Ankara’ya gitmeleri uygun görüldü" dedi.

Günün Diğer Haberleri