Fenerbahçe ve Galatasaray'a Bakan Kılıç'tan büyük Tepki

Kürekte dünya 3. olan milli takımdan, Fenerbahçe ve Galatasaraylıların sadece kendi kürekçilerini tebrik etmesine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan büyük tepki geldi. Kılıç bunun kabul edilemez derecede kötü bir davranış olduğunu dile getirdi.

DİĞER - 2014-09-20 12:23:15

Habertürk Gazetesi haberine göre; geçen ay Hollanda'da yapılan Dünya Kürek Şampiyonası'nda, Fenerbahçe ve Galatasaray kürekçilerinden oluşan 8 tek hafif kilo milli takımımız, yarışta 3. oldu. Türkiye tarihinde ilk madalya kazanıldı. Ancak bu başarı ardından Fenerbahçe ve Galatasaray kürekçileri sadece kendi takımlarından sporcuların isimlerini internet sitelerine yazarak kutladı. diğerleri yok sayılan sporculara Kılıç'tan büyük tepki geldi.

 

Ankara'da Olimpik Federasyonların Başkanları ile yapılan toplantıda gündeme gelen konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıklama yaptı. Böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirten Kılıç, milli takımlarımızın her tür kulüp yapılanmasının üzerinde olması gerektiğini de söyledi. Kürek Federasyonu'ndan da bu durumun incelenmesi ve ardından bir daha yaşanmaması adına önlemler alması için gerekli uyarılarda bulunan Kılıç'ın konuyla ilgili olarak gergin olduğu gözlerden kaçmadı.

 

FEDERASYONDAN UYARI

 

Kılıç'ın bu uyarısından sonra, Kürek Federasyonu'nun da hem Fenerbahçe hem de Galatasaray kulüpleri için konuyla alakalı bir resmi yazı göndererek uyarıda bulunacağı ve açıklama isteyeceği öğrenilen bilgiler arasında.

 

Buna benzer bir olay ise, iki kulüp arasında boksta da yaşanmıştı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, Fenerbahçeli boksöre taktığı madalya ardından iki kulübün internet sitesinde boksörün resimini yayınlamaması tepki çekmişti.

Günün Diğer Haberleri