IŞİD lideri Bağdadi Yaşıyor Mu? IŞİD’lilerin Yayınladığı Tape Ne?

Terör örgütü IŞİD militanları tarafından yayınlanan ve Ebu Bekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı, gündeme bomba gibi düştü. IŞİD lideri Bağdadi Yaşıyor Mu?

DÜNYA - 2017-09-30 10:20:46

Terör örgütü IŞİD militanları tarafından yayınlanan ve Ebu Bekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı, gündeme bomba gibi düştü. IŞİD lideri Bağdadi Yaşıyor Mu?

Terör örgütü IŞİD militanları tarafından yayınlanan ses kaydında, Bağdadi’ninkine benzer bir ses, Kuzey Kore’nin Japonya ve ABD’ye yönelik tehditleri hakkında konuşuyor. Ayrıca, konuşan ses Temmuz ayında IŞİD’in elinden alınan Musul gibi IŞİD’in önemli kentlerine de değiniyor. 

TEMMUZ 2014’TEN BERİ ORTADA YOK
Bağdadi’nin başına ABD tarafından 25 milyon dolarlık ödül konulmuştu. 2014 yılının Temmuz ayından bu yana ortada olmayan Bağdadi’nin yaşayıp yaşamadığına dair bir çok haber gündeme geldi. Bağdadi en son Musul’daki el-Nuri Camii’nde görüntülenmişti. Çıkan ses kaydı hakkında ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon’da bir açıklama yaparak “Bağdadi’nin öldüğüne dair doğrulanabilir bir kanıt elde edene kadar yaşıyor olduğunu varsayacağız” dedi. 

ABD’DEN AÇIKLAMA
Ses kaydı hakkında açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcü ise “Ses kaydının farkındayız ve onu incelemek için gerekli adımlar atıyoruz. Ona ait olduğundan şüphe duymamızı gerektirecek bir neden olmamakla birlikte ona ait olduğunu da henüz doğrulamış değiliz” dedi. 

KASIM 2016’DAN BERİ YAYINLANAN İLK SES KAYDI
46 dakikalık ses kaydı, IŞİD’le bağlantılı sitelerden birinde yayınlandı. Sitelerde Kasım 2016’dan beri ses kaydı da yayınlanmıyordu. Ses kaydında Musul’un yanı sıra Suriye’deki Hama ve Rakka ile Libya’daki Sirte kentinde yaşanan savaşlara da değiniliyor ve “akan kanlar boşa değil” ifadeleri kullanılıyor. Bunun yanı sıra Rusya’nın arabuluculuğunda gerçekleşen Suriye’deki barış görüşmelerinden de ses kaydında bahsediliyor. Terör örgütü IŞİD lideri Bağdadi’nin Suriye – Irak sınırında IŞİD tarafından kontrol edilen bölgede saklanıyor olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 

 

Günün Diğer Haberleri