Diego oyununa Kartal’dan Çözüm

Transferi büyük yankı uyandıran ancak geldiği günden beri takımda kendini gösteremeyen Diego’yu takıma kazandırmak için farklı yöntemler deneyen Fenerbahçe’nin teknik adamı İsmail Kartal sonunda çözümü buldu.

SPOR - 2014-09-20 12:45:03

Sarı-lacivertli takımın teknik adamı Kartal; takımın ve sistemin bir parçası olacağını söylediği Diego Ribas’ı, defansif olarak orta saha gibi hücumlar yerine Emre’ye daha yakın oynatacak.

 

Oynadığı takımlarda, hücuma katkısı, kaleye direkt giden futbolu ile bilinen, Fenerbahçe’nin 10 numara transferi Brezilyalı Diego Ribas, bu yeteneklerini sarı-lacivertlilerin Trabzonspor ile yaptıkları karşılaşmada gösteremedi. Teknik adam Kartal ise bu duruma farklı taktiklerle yaklaşarak, oyuncusunu takıma kazandırma çabasında.

 

Oyuncusunu takıma sağlıklı bir şekilde kazandırmayı amaçlayan teknik adam, Emre ile uzak oynadığı için yalnız kalıp veriminin azaldığını düşündüğü Diego’ya “Emre ile daha yakın oyna” dediği belirtildi. Teknik adamın, takımın oynadıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı analizde geriye koşmayan oyuncular sebebi ile üstün oynadıkları maçta daha sonra pozisyon verdiklerini görerek, Diego’nun bundan sonra hücum oyuncularının arkasında değil, biraz daha orta sahada olması gerektiğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri