Soma Faciasında Yeni İddia

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, 301 kişinin öldüğü Soma maden faciasında, şirket CEO’su Ramazan Doğru’nun itiraz ettiği yetki devri imzasının incelemede kendisine ait olmadığının ortaya çıktığını ifade etti.

GÜNCEL - 2014-09-20 13:43:35

301 kişinin öldüğü Soma maden faciası için hazırlanan 126 sayfalık bilirkişi raporunun Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştığını belirten Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, raporda facianın sorumlusu olan, soma Kömür A.Ş’nin gözetim ve denetimi ile yetkili olan elemanların dışında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’nün ve Ege Linyit İşletmeleri’nin (ELİ) de yetkililerin sorumluluklarının bulunduğunun bilirkişi raporunda yer aldığını söyledi.

 

‘İMZA İNCELEMEDE’

Şirketin CEO’su Ramazan Doğru’nun, daha önceden inkar etmiş olduğu şirketin yetki devri konusunda kullandığı imzanın incelenmesinin sürdüğünü söyleyerek , “İmzanın kendisine ait olmadığı ortaya çıktı. Şirket yetkilileri Alp ve Can Gürkan, Eynez madenindeki her türlü iş güvenliği sorumluluğunun Ramazan Doğru’ya ait olduğunu ve onun imzası olduğunu bir yönetim kurulu kararı     olarak sunmuşlardı. Ramazan Doğru, inkâr etmişti. Şimdi soruşturmanın Can Gürkan ve Alp Gürkan‘a de gelmesi konusunda bekliyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

 

 

Günün Diğer Haberleri