Bölgede IŞİD Bayrağı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Suriye Köyü Karabuk’un tepesine IŞİD Bayrağı asıldı.

DİĞER - 2014-09-22 12:14:01

Rajja’ya bağlı Tel Abyad ve Aynel Arap bölgeleri arasındaki çatışmalar devam ederken, geçen gün birçok Suriyelinin Türkiye’ye geçtiği Oylum Mahallesi karşısındaki Suriye’nin Karabuk köyünün bir tepesine Irak Şam Devleti’ni (IŞİD) simgeleyen bir bayrak asıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aşağı Oylum Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gündoğdu, köylerinde kalan Suriye halkının yaklaşık 3 gün önce IŞİD saldırılarından korkarak köylerine sığındığını bildirdi. Bayrağın ise dün gece asıldığını söyledi.

Suriye’de IŞİD saldırılarından kaçanlar arasında bulunan Fethi Muhammed’in açıklamalarına göre, birkaç gün önce 5 kişinin IŞİD tarafından öldürüldüğünü duyduklarını ve kaçmak için harekete geçtiklerinde ise yolların kapatılmış oldukları ile karşılaştıklarını, bu yüzden de yürüyerek gediklerini söylüyor.

 

Çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocukların oluşturduğu Türkiye’ye sığınan Suriyeliler olduğunu söyleyen Muhammed, “Yollarımızı kesmişlerdi, silah sıkıyorlardı bize. Biz de canımızı kurtarmak için kendimizi tellere vurup bu tarafa geçtik” dedi.

Günün Diğer Haberleri