Suruç’ta Gerginlik

Aralarında HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu yaklaşık bin kişilik bir grup, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Mürşitpınar’da DBP’lilerin kurduğu direniş çadırı önünde toplanarak, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye geçmeye çalıştı. Gruba engel olmak isteyen polis ve askerlere, grup taşlarla müdahale etti.

GÜNCEL - 2014-09-22 12:25:26

Hükümetin Kobani’yi tampon bölge yapmaya çalıştığını söyleyen grup, IŞİD ile savaşan PYD güçlerine destek vermeye gitmek istediklerini belirtti.

 

Gruba polis ve askerler biber gazı, tazyikli su ile müdahale etmeye çalışırken, gruptaki kişiler de yapılan müdahalelere taşlarla karşılık verdi.

 

Olay sırasında gelen silah seslerinin gruptan ateşlenen tabancalardan geldiğini öğrenen polisler, daha fazla önlem aldı.

 

Gerginliğin artması ile saatler süren müdahale ardından grupta bulunan kişi sayısı öğlene doğru 6 bine çıktı. Çadırda bulunan kalabalığın attığı taşlar ise 4 asker ve bazı gazetecilerin yararlanmasına sebep oldu.

 

Atılan taşlar ve yaşanan gerginlik nedeni ile Suruç-Mürşitpınar Karayolu’da ulaşıma kapatılırken, grup sınırın 4-5 kilometre gerisine gönderilebildi. Suriye’den Türkiye geçişler 3 saat kadar durdurulurken, geçişler Yumurtalık Köyü’ne kurulan mobil geçiş ile sağlandı.

Günün Diğer Haberleri