Facebook’ta Radar Grubu

İki yönetici tarafından kurulan ve üye sayısı yaklaşık 5 bine ulaşan grubun amacı, Isparta trafik kontrolleri ve radar uygulamalarını paylaşıp, görülebilecek cezaları aza indirgemek.

GÜNCEL - 2014-09-22 13:34:50

18 Temmuzda A.T ve İ.B.K tarafından sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta kurulan, adına ‘Isparta Radar ve Çevirme (Canlı)’ adı verilen gruba yaklaşık 5401 kişi üye. 'Her katılımda Isparta sokaklarında göz sayımız 2 tane daha çoğalmakta' denildi. Diyen grup, kentteki trafik kontrolleri ve radar uygulamalarını anında paylaşıyor.

 

Sadece grup üyelerinin görebildiği mesaj ve bildirimlerle, kentteki cezaların daha aza indirilmesi amaçlanıyor. “Isparta yolu radar var.Dikkatli olalım. Saat: 10:45, Sav yolu gidiş istikametinde radar var. Dikkatli olalım. Saat. 09:45” gibi mesajlarla trafik kontrolleri ve radar uygulamalarını paylaşan grup sayesinde sürücüler, önlemler alıyor.

 

Grup yöneticilerine paylaşımların belli kurallar dahilinde olması gerektiği uyarısı geldi. Yöneticilerden İ.B.K "Bugün biz bir başkasına yardım sağlayabilirsek, yarın o kişinin de bize yardımı dokunacaktır. Paylaşım ceza yemenizi engeller ve ehliyet kurtarır, bol şans. Kazasız, cezasız ve güvenli sürüşler dilerim. Anlayışınız ve hassasiyetiniz için teşekkürler"  şeklinde açıklama yaptı.

 

‘Isparta Radar ve Çevirme (Canlı)’ grubundan haberdar olduklarını bildiren Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkiileri, konuyu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ve gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Günün Diğer Haberleri