Sırbistan’da Türk Bayrağı Yaktılar

Sırbistan Süper Lig 6. Hafta maçları geride kalırken, Novi Pazar maçında, ligde şuanda ikinci sırada yer alan, geçen sezon şampiyon olan Kızılyıldız’ın taraftar gurubu Delije, Türk Bayrak’ını yakması gündeme oturdu.

DÜNYA - 2014-09-22 13:40:48

Geçtiğimiz cumartesi oynanan Novi Pazar maçı ardından, Novi Pazar şehrinin takımı Sırbistan’ın Fenerbahçe ile kardeşlik içerisinde olduğu bilindiğinden, Kızılyızdız’ın taraftar grubu Delije (Cesur Çocuklar), Türk Bayrağını yakarak, Fenerbahçe ile Novi Pazar takımına küfrettiler. Bu olaylar sırasında çektikleri video ve fotoğrafları ise sosyal ağlarda yayınladılar. Maç Kızılyıldız’ın 2-0 lık galibiyeti ile sonlanırken, Türk Bayrağı’nın yanmış görüntüleri her yerde yayınlanmaya devam etti. Grup yıllardır ırkçı yaklaşımları ve aşırı fanatizmi ile biliiyor.

 

 

Yaklaşık iki sezon önce Novi Pazar taraftarının, kendi sahalarında açtıkları Türk Bayrağı sebebi ile takımın 3 maç sahaları kapatılmıştı. Şimdi Delije grubu tarafından yapılan bu davranış için UEFA’nın nasıl bir ‘ırkçılık’ yaptırımına gidip gitmeyeceği ise merak konusu.

Günün Diğer Haberleri