İstanbul’da ‘Simit’ Operasyonu

Karaköy, Zincirlikuyu, Kabataş, Mecidiyeköy gibi yerlerde bulunan tüm simitçilerin tezgahları ortadan kaldırıldı. Zabıta Başkanı yaptığı açıklamada: 'Üstüne dubleks dairesi ve 5 şirketi olan simitçiler var. Gerçekten ihtiyacı olan simitçiler ise alana geri dönecek' diye konuştu.

DİĞER - 2014-09-22 14:09:43

İstanbul Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karaali’nin simit rantını dağıtmak için aldıkları kararlar ardından, İstanbul’un Karaköy, Zincirlikuyu, Mecidiyeköyi Kabataş gibi merkezi yerlerinden simitçilerin tezgahları toplandı.

 

Üstüne dubleks dairesi ve 5 şirketi olan simitçilerin bulunduğunu söyleyen Karaali,  “Rantı temizlemek için böyle bir karar aldık. Kısa bir süre sonra gerçekten ihtiyacı olan simitçiler alanlarına geri dönecek” açıklaması yaptı.

 

Ayrıca gerçekten ihtiyacı olan simitçiler için,  Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gereken desteklerin, işlerine dönene kadar sağlanacağı da belirtildi.

 

İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel, konuyla ilgili olarak Hürriyet’ten Can Mumay’a açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 4-5 yıla kadar simitçilere izin vermediğini ancak bu işi ilçe belediyelerinin yaptığını söyleyen Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti: Bu rantı yaratan büyükşehirdir. Şimdi bizi buralardan kaldırıyorlar. Mağdur olan insanlar var”

 

Yücel, İstanbul’da yaklaşık 8 bin simitçi olduğunu söyleyerek, bunların sadece yaklaşık 250 tanesinin kaldırıldığını söyledi. Simitçilerin kaldırılacağından kendilerini önceki hafta Cuma günü haberlerinin olduğunu söyleyen Yücel, simitçilerin ana artlerden kaldırılması kararının ise geçen hafta uygulanmaya başladığını belirtti.

Günün Diğer Haberleri